Documentaire over het oude zwembad dat gesloopt wordt voor woningbouw

Deel jouw herinneringen aan het Sportfondsenbad

Deel jouw herinneringen aan het Sportfondsenbad

SCHIEDAM - Bernard Boode gaat een documentaire maken over het Sportfondsenbad Schiedam. Dit achter de BK-laan verscholen zwembad gaat gesloopt worden. Er komen woningen.

"Ook leren watertrappelen in het spatbordenfonds? Leuke of minder leuke ervaringen op je netvlies? Hoor je de stem van die badmeester nog steeds? Staan de striemen van de kurk nog in je buik?", zo stelt Bernard Boode in de aankondiging van de documentaire vragen. Dat doet hij om Schiedammers op te roepen hun verhalen met hem te delen als input voor de documentaire.

De sloop van het Schiedamse Sportfondsenbad is voor Bernard Boode, voorzitter van ‘Het dak op’ en regisseur van theatergroep KNAP, de aanleiding om een documentaire te maken. "Echte verhalen uit het sportfondsenbad. Echte verhalen van iedereen die daar sinds 1933 heeft gezwommen. Aanvankelijk kon het dak open, maar ook toen dat niet meer kon zijn hier unieke dingen gebeurd", aldus Boode.

Iedereen met een bijzonder verhaal is van harte uitgenodigd dit te vertellen. Je kunt je als je een verhaal hebt over het bad aanmelden via hetdakop@knapschiedam.nl of via 06 - 38299718

Je kan dan - voor de laatste keer - een rondje doen in het Sportfondsenbad en je verhaal vertellen voor de camera van Paul de Graaff. "Vergeet niet om je zwemdiploma’s foto’s en andere sportfondsenbadartikelen mee te nemen."

"In het najaar wordt een begin gemaakt met de sloop van het Sportfondsenbad, mogelijk nemen we ook dat verhaal mee in de documentaire. Het plan voor de première ervan is op het Suikerzoet Filmfestival."

Foto: (c) De Schiedammer Online
Uit het artikel:
Deze plek gaat Cocky Gastelaarshof heten

Er zijn bouwplannen om op deze locatie op de kelder van het zwembad zeventien woningen te bouwen:
https://www.stats.nl/projecten/stadsbad

28-07-2021