Veel stormschademeldingen

De zon schijnt weliswaar, maar de storm Evert is verraderlijk

De zon schijnt weliswaar, maar de storm Evert is verraderlijk

SCHIEDAM - Er zijn momenteel diverse meldingen van stormschade, in ons land en in Schiedam. De storm gaat de boeken in onder de naam 'Evert'.

Zo rukte de Brandweer Schiedam 20 minuten geleden uit voor stormschade aan de Rembrandtlaan in Schiedam West. Een uur geleden waren er onder meer meldingen van stormschade aan de Oranjestraat in Schiedam Centrum en twee uur terug van stormschade aan de Westfrankelandsedijk in Schiedam West en aan de 's-Gravelandseweg. Ook zijn er diverse meldingen van afgevallen lading.

Een bushokje aan de Vivaldilaan in Schiedam Noord waaide zojuist in gruzelementen. Glasregen, bushokje in duizenden stukjes, zo twittert Ronald van Oudheusden van RTV Rijnmond (hier zie je zijn filmpje ervan @RRvanoudheusden).

Rijkswaterstaat Verkeersinformatie heeft verscheidene meldingen van ongevallen ten gevolge van de wind. Zo kantelde de aanhanger van een vrachtwagencombinatie op de Moerdijkbrug. Op de Brienenoordbrug kantelde eveneens de aanhanger van een vrachtwagencombinatie (zie afbeelding). De Brienenoordbrug is inmiddels weer geheel vrijgegeven voor het verkeer.

Onder meer ook op de A7 in Noord-Holland kantelde een vrachtwagen en op knooppunt Oudenrijn kwam een kleine vrachtwagen op een flyover op zijn zijkant te liggen.

Zie ook ons eerdere artikel: Code geel wegens zware windstoten
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/code-geel-wegens-zware-windstoten

De website Rijnmondveilig.nl van de gezamenlijke instanties in de regio Rijnmond heeft een webpagina over hoe te handelen en wie te bellen na stormschade:
https://www.rijnmondveilig.nl/wat-te-doen-bij/geen-spoed-wel-brandweer-ter-plaatse-nodig/

Foto: bron Rijkswaterstaat Verkeersinformatie, zie @RWSverkeersinfo en voor de actuele situatie en vertragingen de liveblog https://rwsverkeersinfo.nl/nieuws/liveblog-code-geel-voor-zware-windstoten 

 

11-03-2021