De zevende TreeTag wordt onthuld op het Land van Belofte

De zevende TreeTag wordt onthuld op het Land van Belofte

SCHIEDAM - Een nieuw jaar, een nieuwe TreeTag. We gaan de geliefde plataan op het Land van Belofte, waar zowel Proosje als veel bezoekers graag naast zitten, een hart onder de riem steken. En dat verdient dit exemplaar zeker, want als er één boom in onze stad een volhouder is, dan is dat deze wel.

40 jaar geleden stond hij nog langs de Broersvest, maar werd vanwege de aanleg van de trambaan verplaatst, maar daar zaten wel wat haken en ogen aan! Boomdeskundige Huib Sneep zal er alles over vertellen

Na de Vleugelnoot bij obs Het Windas, de Watercypres op de PKO-laan, de Zomerlinde op het terras van Grand Café Babbels, de Abeel bij de Poldervaartschool, de Italiaanse populier aan het Noordeinde en de Moeraseik in het Beatrixpark gaan we woensdag 10 januari naar het Land van Belofte.

Daar onthullen de leden van de Kindergemeenteraad van Schiedam vanaf 10.30 uur de 14 meter hoge plataan. Op de boom zal dan o.a. te lezen zijn wat de diameter van de stam is, hoe hoog de boom is en hoeveel m2 aan bladeren er ’s zomers te vinden zijn aan het betreffende exemplaar. 

Om de Schiedammers bewust te maken van de waarde en het belang van bomen in hun stad, zijn de Bomenridders sinds maart 2023 TreeTags aan het bevestigen op 12 geselecteerde Schiedamse bomen.

Met behulp van een internationale rekenmethode is bepaald hoeveel dagen zuurstof de boom jaarlijks levert voor 1 persoon en hoeveel liter regenwater hij jaarlijks vast kan houden. Cijfers die de Schiedamse Bomenridders hebben laten berekenen door een onafhankelijke instantie.

Wil je iets vragen aan de Bomenridders? Dat kan via schiedam@debomenridders.nl.

Meer informatie over de TreeTags is hier te lezen: https://www.piusfloris.nl/pius-floris/treetag.

Tekst:
Bomenridders Schiedam

06-01-2024