De zesde TreeTag wordt op 2e kerstdag onthuld in het Beatrixpark

De zesde TreeTag wordt op 2e kerstdag onthuld in het Beatrixpark

SCHIEDAM - In de winter, aan het einde van 2023, wordt de 6e TreeTag onthuld. En dan zijn we halverwege met het vieren van feestjes voor een aantal betekenisvolle, hardwerkende bomen in onze stad.

Na de Vleugelnoot bij obs Het Windas, de Watercypres op de PKO-laan, de Zomerlinde op het terras van Grand Café Babbels, de Abeel bij de Poldervaartschool en de Italiaanse populier aan het Noordeinde gaan we dinsdag 26 december naar het Beatrixpark.
Daar onthullen we tijdens de inmiddels traditionele Kerstballentocht de TreeTag op een 15 meter hoge Moeraseik *.

Om de Schiedammers bewust te maken van de waarde en het belang van bomen in hun stad, zijn de Bomenridders sinds maart 2023 TreeTags aan het bevestigen op 12 geselecteerde Schiedamse bomen.

In de aanwezigheid van deelnemers aan de bekende puzzeltocht zal tussen 13:00 - 13:15 uur de 6e TreeTag onthuld worden. Op de boom zal dan o.a. te lezen zijn wat de diameter van de stam is, hoe hoog de boom is en hoeveel m2 aan bladeren er ’s zomers te vinden zijn aan het betreffende exemplaar. 

Met behulp van een internationale rekenmethode is bepaald hoeveel dagen zuurstof de boom jaarlijks levert voor 1 persoon en hoeveel liter regenwater hij jaarlijks vast kan houden. Cijfers die de Schiedamse Bomenridders hebben laten berekenen door een onafhankelijke instantie.

Wil je iets vragen aan de Bomenridders? Dat kan via schiedam@debomenridders.nl

Meer informatie over de TreeTags is hier te lezen:
www.piusfloris.nl/pius-floris/freetags

* De Moeraseik bevindt zich langs de wandel- en fietsroute vanaf de parkeerplaats bij Sportpark Thurlede (Parkweg 415) richting Fort Drakensteijn. Meteen links na de brug. Kom je vanuit de richting van Fort Drakensteijn, dan staat de boom net voor de brug aan de rechterkant.

20-12-2023