Wethouder Petra Zwang:

"De 'Week van het Geluk' is nog nooit zo nodig geweest als nu"

"De 'Week van het Geluk' is nog nooit zo nodig geweest als nu"

SCHIEDAM - De 'Week van het Geluk' is nog nooit zo nodig geweest als nu. Dat zegt wethouder Petra Zwang. Zij opende vandaag de 'Week van het Geluk' voor onze stad in de wijk Groenoord. Jan Willem de Boer van JW TV sprak met de wethouder. Je kunt het interview hieronder zien en horen.

door Jan Willem de Boer (videoreportage)

De wethouder tegen Jan Willem de Boer:
De 'Week van het Geluk' is nooit zo nodig geweest als nu, met name door de oorlog in Oekraïne die ook ons raakt en verder raakt dan we denken, ook emotioneel. Mensen hebben het financieel moeilijk, steeds meer mensen redden het niet, met name de kwetsbare mensen. Energieprijzen rijzen de pan uit. Ook op andere gebieden is er inflatie.

Dan is er ook nog het laatste restje van corona, er zijn veel ouderen die nog niet op pad durven naar hun clubs. Dat vergroot de eenzaamheid onder ouderen. Landelijk is er de 'week van de eenzaamheid'. Die term heeft zo'n negatieve lading. Daarom hebben we het enkele jaren geleden in Schiedam de Week van het Geluk genoemd, waarbij een van de dingen die we ermee willen aanpakken de eenzaamheid is. Dat ook jongeren zich eenzaam voelen, dat is schrikken en daar moeten we wat mee.

Waar wordt ú gelukkig van?, vroeg JW haar ter afsluiting. "Ik word gelukkig van veel buiten zijn en van met veel mensen aan de slag zijn", antwoordde de wethouder.

29-09-2022