De 'Week van de jonge mantelzorger'

De 'Week van de jonge mantelzorger'

SCHIEDAM - Van zaterdag 1 tot en met vrijdag 7 juni is het in ons land de 'Week van de jonge mantelzorger'. Minters Mantelzorg speelt hierop in door op woensdag 2 juni activiteiten te houden.

Het jaarthema is 'Niet te missen'. Minters organiseert op woensdag 2 juni in samenwerking met DOCK en WOT Schiedam Noord voor jonge mantelzorgers een leuke activiteit van 14.00 tot 16.00 uur op de volgende locaties:
- Wibautplein
- J. Oreliosingel

Je kunt je als jonge mantelzorger aanmelden via info@mintersmantelzorg.nl

"Heb jij ook een thuissituatie waarbij je vader, moeder, broer of zus een ziekte, handicap, stoornis of psychisch probleem heeft? En houd je vaak rekening met diegene. Dat je mee helpt in huis of dat je zorgt voor en zorgen maakt over diegene? Herken je jezelf hierin? Dan ben jij een Mantelzorger", zo omschrijft Minters wat een jonge mantelzorger is.

"DOCK gaat in samenwerking met het WOT activiteiten organiseren op de pleinen die aangegeven zijn. Je kunt hierbij denken aan een sportactiviteit of een speurtocht of creatieve activiteit. Het gaat erom dat de Jonge Mantelzorger even gezien wordt en er aandacht voor is. We hopen in de komende tijd meer aandacht te hebben voor deze doelgroep", zegt Linda Verhage, projectleider mantelzorg bij Minters. 

25-05-2021