De vijfde TreeTag gaat op 2 november naar Kethel

De vijfde TreeTag gaat op 2 november naar Kethel

SCHIEDAM - We zijn al bijna halverwege met het plaatsen en onthullen van onze TreeTags. Na de Vleugelnoot bij obs Het Windas, de Watercypres op de PKO-laan, de Zomerlinde op het terras van Grand Café Babbels en de Abeel bij de Poldervaartschool gaan we donderdag 2 november naar het Noordeinde in Kethel tegenover de Dorpskerk.

Daar onthullen de leerlingen van deze basisschool de TreeTag op een 30 meter hoge Italiaanse populier in de buurt van hun school.

Om de Schiedammers bewust te maken van de waarde en het belang van bomen in hun stad, zijn de Bomenridders sinds maart 2023 TreeTags aan het bevestigen aan 12 geselecteerde Schiedamse bomen.

Samen met leerlingen van IKC Kethel zal rond 11:30 uur de 5e TreeTag onthuld worden. Op de boom zal dan o.a. te lezen zijn wat de diameter van de stam is, hoe hoog de boom is en hoeveel m2 aan bladeren er ’s zomers te vinden zijn aan het betreffende exemplaar.

Met behulp van een internationale rekenmethode is bepaald hoeveel dagen zuurstof de boom jaarlijks levert voor 1 persoon en hoeveel liter regenwater hij jaarlijks vast kan houden. Cijfers die de Schiedamse Bomenridders hebben laten berekenen door een onafhankelijke instantie.

Wil je iets vragen aan de Bomenridders?
Dat kan via schiedam@debomenridders.nl
*Meer informatie over de TreeTags is hier te lezen:
https://www.plusfloris.nl/pius-floris/treetags

 

29-10-2023