De 'Straatnamen van Schiedam' app is nu te downloaden

De 'Straatnamen van Schiedam' app is nu te downloaden

SCHIEDAM - De app 'Straatnamen van Schiedam' wordt in de loop van december gelanceerd, zo hebben wij eergisteren gemeld. De app is nu reeds te downloaden en gebruiken.

De app is gratis te downloaden door gebruikers van een Android-telefoon (in Google play) en door gebruikers van een iPhone (App Store).

De app werkt heel simpel. Op de startpagina heb je drie mogelijkheden: Kaart, In de buurt, Zoeken. Bovendien kan je vanaf de startpagina naar een pagina met algemene informatie en het colofon. 

Bij het aantikken van 'Kaart' krijg je de kaart van Schiedam (en omliggende gemeenten) in beeld. Je kunt de kaart naar believen groter en kleiner maken. Je kunt ook de satellietversie zien. In beide gevallen zie je een icoon van een poppetje. Als je dat aanklikt zie je straten in de buurt.

Als je op de startpagina de knop 'In de buurt' aanklikt, krijg je een lijst van straten gepresenteerd in de buurt van de locatie in Schiedam waarop je je op een moment bevindt. Klik het pijltje naast de straatnaam aan, en je krijgt meer informatie over de desbetreffende straat. Je leest in welke buurt en wijk de straat zich bevindt, welke de eerste datum van vermelding is en uitleg over de naamkeuze dan wel betekenis van de naam. 

Klik je op de knop 'Zoeken', dan kom je in een zoekscherm. Geef een deel of het geheel van de straatnaam in. Bij het vinden van de straatnaam krijg je de info over buurt, wijk, eerste vermelding en uitleg over de naamkeuze dan wel betekenis van de naam. Je kunt doorklikken naar de kaart en ziet door middel van een rood markertje waar de straat zich op de kaart bevindt.

De app is ontwikkeld door het bedrijf Tremani, per e-mail bereikbaar onder info@tremani.nl

thumbnail_IMG_1390

03-12-2021