Audities op 3 maart 2024 in Theater aan de Schie

De Stokerij Schiedam zoekt jong theatertalent

De Stokerij Schiedam zoekt jong theatertalent

SCHIEDAM - De Stokerij is op zoek naar nieuw theatertalent van 8 t/m 12 jaar om aan te sluiten bij De Jonge Stokerij. De nieuwe spelers gaan aan de slag met de remake van de hitvoorstelling Kleine Sofie en Lange Wapper (2017).

Op zondag 3 maart 2024 vinden de audities plaats in Theater aan de Schie. Later die maand starten de wekelijkse repetities. De Jonge Stokerij presenteert deze nieuwe versie van Kleine Sofie en Lange Wapper in juli 2024.

Speel je mee?
Ben of ken jij het talent dat wij zoeken? Vind je het leuk om op een podium te staan? Lijkt het je leuk om met professionele acteurs te werken en een bijzondere voorstelling te maken? Dan is dit je kans! Meld je voor donderdag 29 februari aan via Anne Rats, anne@destokerijschiedam.nl. Ervaring is niet vereist. Meer informatie over de aanmelding vind je op www.destokerijschiedam.nl.

De Jonge Stokerij
De Stokerij Schiedam geeft onder de naam De Jonge Stokerij al jaren wekelijks theaterles aan kinderen vanaf 8 jaar. De lessen worden gegeven door professionele acteurs en belichten allerlei aspecten van het theatervak. De jonge acteurs spelen mee in diverse voorstellingen van De Stokerij. Leerlingen die naar de middelbare school gaan, mogen door naar de jongerentak van De Stokerij, genaamd StokerijJONG. De Stokerij blijkt een fijne springplank te zijn naar een professionele carrière. Inmiddels zijn er al drie oud-leerlingen van De Jonge Stokerij afgestudeerd aan een theaterschool.
 
Meer informatie: www.destokerijschiedam.nl
 
Foto's van De Stokerij in actie
Twan de Veer

OVER DE STOKERIJ SCHIEDAM
Het theater van De Stokerij Schiedam combineert liefde voor theatertekst met de gesprekken die we voeren in ziekenhuizen, op de markt, in kroegen, met ondernemers, voetbalcoaches, jongeren en trambestuurders: de concrete details van verhalen uit de stad en research in de werkelijkheid geven universele klassieke thema's herkenbaarheid. Ons theater is dicht op de huid, brutaal en liefdevol, altijd met een vette moraal.

We richten ons niet op één bepaalde zaal of op locatie; buiten de theaterzalen kan een hele stad ons podium zijn. Onze voorstellingen ontstaan vanuit een onderzoekende houding, luisteren naar mensen, we willen in een voorstelling verschillende stemmen een podium bieden. Theatraliteit in kleine persoonlijke verhalen vinden en die koppelen aan grotere maatschappelijke thema’s.

Onder de noemer De Jonge Stokerij komen er wekelijks veel enthousiaste jongeren over de vloer voor theaterlessen van De Stokerij en dit jaar spelen ze meer dan ooit een rol in onze voorstellingen en initiëren ze eigen projecten.

240201 De Jonge Stokerij Twan van de Veer2

240201 De Jonge Stokerij Twan van de Veer

240201 De Jonge Stokerij Twan van de Veer3

31-01-2024