Voor de eerste maal georganiseerd:

De 'Schiedamse SportSpelen' voor leerlingen groep 5

De 'Schiedamse SportSpelen' voor leerlingen groep 5

SCHIEDAM - Op 23, 25 en 26 mei 2023 vinden voor de allereerste keer de Schiedamse SportSpelen plaats. Antoinette Laan, wethouder gemeente Schiedam, opent op dinsdag 23 mei 09.30 uur dit driedaagse sportevenement. De opening gebeurt op feestelijke wijze bij de Schiedamse Voetbalvereniging PPSC.

Wat zijn de Schiedamse Sportspelen?
Met de Schiedamse SportSpelen maken leerlingen uit groep 5 kennis met verschillende sporten. Tijdens deze dagen nemen zij deel aan 6 sportieve clinics. Schiedamse sportaanbieders verzorgen de activiteiten. Elke clinic duurt 30 minuten. "Het is een logische keuze om de Schiedamse SportSpelen voor leerlingen uit groep 5 te organiseren. Zij zijn in de meeste gevallen in het bezit van een zwemdiploma, maar nog op zoek naar een nieuwe sport. Om hen op weg te helpen, maken zij tijdens deze dag kennis met het sport- en beweegaanbod in Schiedam", schrijft de organisator Team Sportservice.

De Schiedamse Sportspelen vinden plaats op twee sportparken. Op dinsdag 23 en vrijdag 26 mei bij voetbalvereniging PPSC en op donderdag 25 mei op sportpark Willem-Alexander. 13 basisscholen hebben zich aangemeld. Dat komt aldus Team Sportservice neer op bijna 150 kinderen per dag. 

 

 

18-05-2023