Zwarte vlag in top, verlichting uit

De Schiedamse molens zijn dit weekeinde in de rouw

De Schiedamse molens zijn dit weekeinde in de rouw

SCHIEDAM - Om ongeveer vijf uur vanmiddag ging de zwarte vlag in top bij de molens. De molens staan het hele weekeinde in de rouwstand.

Hier lees je ons artikel van gisteren:

De molenstichting stuurde vandaag reeds een boze brief naar het college van B&W over de plannen voor de bouw van een ruim 70 meter hoge woontoren op korte afstand van drie molens. Zojuist kondigt de stichting aan dat alle Schiedamse molens - om voor deze hoogbouwplannen aandacht te vragen - komend weekeinde in de rouwstand zullen staan: zwarte vlag in top en verlichting uit.

'De nacht daalt neer over de molens van Schiedam, er dreigt een zware storm aan de horizon en een langzame maar zekere dood klopt aan de molendeur.'

"Dat is wat molenaars, vrijwilligers en de molenstichting ervaren bij het plan om een 70 meter hoge woontoren te bouwen vlakbij de molens. En dat ondanks de vastgelegde molenbescherming in gemeentelijke beleidsstukken", schrijft Stichting De Schiedamse Molens. "Alle Schiedamse molens (alle historische molens, red.) zullen daarom vanaf vrijdag 11 februari om 16.30 uur tot maandagochtend in de rouwstand staan met een zwarte vlag in top, de verlichting uit en de stormborden uit de wieken. Dit is een beeld dat Schiedam nog nooit heeft gezien maar blijkbaar nodig is." 

Foto: door Rob van der Stel

11-02-2022