De Plusklas en “Bach in De Kerk”

De Plusklas en “Bach in De Kerk”

SCHIEDAM/REGIO - De BovenBestuurlijke Plusklas is al jarenlang een deelnemer van het educatieve project “Bach in de Kerk”. In de BBP komen getalenteerde kinderen van diverse scholen uit de regio een dag per week bij elkaar. Ze worden uitgedaagd om zich op eigen niveau te verdiepen op het gebied van wiskunde, cultuur, wetenschap, geschiedenis en taal.

Het educatieve project “Bach in de Kerk” biedt mooie haakjes voor deze leerlingen: de muziek, de historie, de gevoelswaarde enz. Er zijn talloze aspecten aan deze culturele traditie die de leerlingen kunnen uitdagen tot het creëren van hun eigen projecten.
De kinderen maken voor en na hun bezoek aan de kerk presentaties met als titels: “Wat is de geschiedenis van Bach?”, “Wat betekent BWV?”, en “Hoe schreef Bach zijn stukken?” Ze merken op dat Bach “een groot en uitzonderlijk talent had”, en dat hij “waarschijnlijk eerder klanken kon lezen dan normale letters”, dat hij “leefde in de Barok, veel kinderen had 
en nu dood is” en dat “mensen zich herkennen in de muziek en hen bij elkaar brengt”. Een leerling maakte een eigen poster over het project, waarin de boodschap van hoop, liefde en vrede tot uiting kwam.

Tekst en foto :
Wouter Verkerke
voorzitter Stichting Matthäus Passion Schiedam

06-03-2024