De vernieuwde Wetenschappersbuurt is af én wordt morgen officieel geopend

 De vernieuwde Wetenschappersbuurt is af én wordt morgen officieel geopend

SCHIEDAM - Nadat in 2013 met de werkzaamheden begonnen is, is de vernieuwde Wetenschappersbuurt in Schiedam Oost af, zo meldt de gemeente Schiedam. "De werkzaamheden zijn klaar, de nieuwe speeltuintjes zijn bijna gereed. Doordat een groot deel van de werkzaamheden plaatsvond in coronatijd, is het nog niet tot een officiële ingebruikname gekomen." Dat gebeurt alsnog, morgen woensdag 18 mei, aanvang 16.00 uur.

 De Nieuwe Wetenschappers 
'De Nieuwe Wetenschappers' is de naam van het door Era Contour uitgevoerde nieuwbouwproject, met zo’n 160 eengezinswoningen, zowel koop als huur. 'De Nieuwe Wetenschappers' ligt in de Wetenschappersbuurt in Schiedam Oost. In het kaartje zie je waar de Wetenschappersbuurt ligt (nummer 15).

kaartje

"Levensloopvriendelijke woningen, betaalbaar en toegankelijk voor jong en oud. De woningen zijn energiezuinig en klaar voor de toekomst. Ook is veel ruimte gecreëerd voor kinderen om te spelen en te ontmoeten. Alle vier fases van het nieuwbouwproject zijn inmiddels afgerond. De woningen zijn opgeleverd en bewoners kunnen genieten van hun nieuwe duurzame woning", schrijft Era Contour over het gerealiseerde nieuwbouwproject 'De Nieuwe Wetenschappers'. 

Wetenschappersbuurt
"De Wetenschappersbuurt is een buurt met bestaande én nieuwe bewoners. Zij brengen nieuwe verhalen en nieuwe ideeën mee. Na jaren bouwen vonden Era contour, Woonplus en de gemeente Schiedam het tijd voor een feestje. Een feestje dat misschien wel het begin is van een nieuwe traditie, waarin alle bewoners met elkaar en met de partners uit de wijk samenwerken aan een gezellige, leefbare buurt. Als ze daarvoor goede ideeën hebben, kunnen ze gebruikmaken van het wijkbudget van de gemeente. Dat is er speciaal voor initiatieven, die de wijk nog mooier en plezieriger maken om in te wonen", zo laat de gemeente weten. In totaal staan er circa 400 woningen in de Wetenschappersbuurt (inclusief de 160 in 'De Nieuwe Wetenschappers').

Buurtfeest
Bewoners en partners trappen het feest samen af om 16.00 uur, in het bijzijn van burgemeester Cor Lamers, Job van Zomeren, directeur van Era Contour, en Emile Klep, directeur van Woonplus. Het buurtfeest is voor alle bewoners van de Wetenschappersbuurt. 

Het 'Wetenschappers buurtfeest' is een puzzeltocht door de wijk met verschillende activiteiten en spelletjes voor jong en oud en met wat lekkers te eten en drinken.
Woensdag 18 mei tussen 16.00 – 19.00 uur
Verzamelpunt: Fultonplantsoen

Foto: wel werd april vorig jaar al een brug in de Wetenschappersbuurt officieel geopend; Emile Klep (directeur-bestuurder Woonplus), Rony Haque (bewoner), Jeroen Ooijevaar (toenmalig wethouder gemeente Schiedam), Nel van Oudenaarde (BVSO), Job van Zomeren (directeur ERA Contour) en Jolanda van Wijnen (bewoner) (foto: door Angelique van Woerkom)

17-05-2022