De nieuwe vogelkijkwand is geplaatst bij de Poldervaart

De nieuwe vogelkijkwand is geplaatst bij de Poldervaart

SCHIEDAM - Er staat een nieuwe vogelkijkwand bij de sloot die ter hoogte van de Beukenhof evenwijdig loopt aan de Poldervaart.

door Jan Schrijver (tekst en foto's) en Rini Paulussen (foto's) en Louise Melchers (foto's)

ijsvogelpaulissenrini1

ijsvogelrinipaullsen2

De kijkwand van wilgentenen die er stond, had zijn beste tijd gehad. Natuurlijk Waterweg-Noord (KNNV) had middels een projectgroep het voortouw genomen om een nieuwe vogelkijkwand te realiseren. Deze is inmiddels aangelegd door Buurtwerkplaats De Buren, die gevestigd is aan de Parallelweg 403 in Schiedam. De nu geplaatste wand is steviger dan de uit wilgentenen gevormde wand. 

"Om te voorkomen dat de ijsvogels in het nieuwe seizoen in 2023 niet meer tot broeden komen, is plaatsing van een nieuwe toekomstbestendige vogelkijkwand noodzakelijk. Een nieuwe kijkwand is niet alleen goed voor de ijsvogels maar ook voor belangstellende vogelaars, fotografen en passanten. In de regio is het echt een trekpleister geworden", zo liet Natuurlijk Waterweg-Noord weten in ons eerdere artikel.

Naar wij begrepen zal er aan de uiteinden van de wand een natuurlijke haag worden geplaatst. 

kijkje2 (2)

Op de foto (boven het artikel en onder het artikel, door Louise Melchers) zie je Rini Paulussen die vandaag foto's van een ijsvogel - een mannetje - wist te maken, zie twee van haar foto's onder het intro in dit artikel. Zij is blij met de nieuwe wand en de kijkgaten die het gemakkelijker maken om met grote lenzen te fotograferen. Hier vind je haar website met meer van haar foto's: https://www.rinipaulussenfotografie.nl/

wand2


Op de foto hieronder kijk je door een uitsparing in de wand op de omgevallen boom die aan de overkant van de boom ligt (foto door Jan Schrijver).

kijkje1 (2)


 

 

afbeelding

19-02-2023