De laatste schoolweek is de Bliep Zomerweek

De laatste schoolweek is de Bliep Zomerweek

SCHIEDAM - Zaterdag 17 juli aanstaande begint de zomervakantie. In de laatste schoolweek wordt de Bliep Zomerweek gehouden. Die is vandaag begonnen en duurt tot en met donderdag. In de wijken Groenoord, Nieuwland, Zuid en Oost worden onder en na schooltijd allerlei zomerse activiteiten georganiseerd voor kinderen van groep 5 tot en met 8.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk en laten de kinderen kennismaken met wat de wijk hun in het dagelijks leven allemaal te bieden heeft. 

De Zomerweek is een initiatief van Bliep. Dat is een platform dat ervoor wil zorgen dat alle kinderen fijn kunnen opgroeien in Schiedam. Daarvoor is belangrijk om als kind te weten waar je terechtkunt als je iets nodig hebt. En dat ‘iets’ kan van alles zijn: van hulp bij het vinden van een leuke vrijetijdsbesteding tot een luisterend oor als het thuis even niet goed gaat. Het doel van de Zomerweek is om kinderen op een vrolijke en laagdrempelige manier te laten ontdekken wat er in de wijk allemaal voor ze geregeld en georganiseerd wordt. 

Dat alles gebeurt aan de hand van gevarieerde activiteiten die zijn bedacht en georganiseerd door jongeren van het MDT-traject ZOOFF Your Life in samenwerking met verschillende partners uit de stad, zoals J&S, Lekker bezig, Mundo, De Betrokken Spartaan, DOCK Schiedam en de Kleine Ambassade.

Kunst en cultuur, natuur en milieu, sport en spel, ontmoeting, het komt allemaal aan bod. De precieze invulling per wijk is toegespitst op het aanbod in de wijk. Ook kunnen de kinderen elke dag terecht in de Bliep-huiskamer, waar vertrouwde gezichten van de verschillende organisaties een luisterend oor bieden en de kinderen kunnen helpen of adviseren wanneer dat nodig is. 

Tijdens schooltijd zullen de kinderen de activiteiten samen met hun klas bezoeken. Op maandag, woensdag en donderdag kunnen kinderen ook na schooltijd meedoen.

De coronarichtlijnen worden in acht genomen. Meer informatie over Bliep of de Bliep Zomerweek is te vinden op www.blieppas.nl

Foto: bron de Kleine Ambassade

 

12-07-2021