De Groene Raat baadt in het licht

De Groene Raat baadt in het licht

SCHIEDAM - Donderdag hebben Ad Groeneweegen en Fred Breddels, beiden vrijwilliger van de Groene Raat, 55 meter snoer met 2500 lampjes opgehangen aan deze aan de Harreweg 19 in Schiedam Noord gelegen oude boerderij.

door Ad Bakker

Deze oude Saksische boerderij is rond het jaar 1600 gebouwd. Het is donderdag een hele klus geweest de boerderij in het licht te zetten, zeker gezien de weersomstandigheden van regen, wind en waterkoude. Maar de klus is geklaard en ik vind het mooi geworden, het lijkt wel iets uit een sprookje...

baad1

De verlichting brand vanaf zeven uur 's ochtends tot middernacht. Dus tijd genoeg om het verlichte tafereel te gaan bekijken en er eventueel foto’s van te maken. En, is het kleine hekje aan de Harreweg open, dan kun je binnenkomen in de tuinen en het geheel van dichtbij bewonderen en eventueel een rondje in de voorbeeldtuinen lopen. Ook kun je dan de nieuwe brug bekijken die een vijftal vrijwilligers gefabriceerd heeft.

Lees ook het vorige artikel van Ad Bakker:
Hier wemelt het: nieuwe insectenwand in natuurcentrum De Boshoek

Foto's boven: de Groene Raat baadt in het het licht (foto's door Fred Breddels)

Foto onder: Ad Groeneweegen en Fred Breddels (Ad op de voorgrond en Fred daarachter). Deze vrijwilligers hebben de lampjes opgehangen en hebben samen met andere vrijwilligers ook veel uren werk besteed aan het maken van de nieuwe brug (foto door Ad Bakker)

twee

11-12-2021