Ex-fractievoorzitter GL: 'A12-protesteerders niet op hei droppen'

De ene Ed Gloudi is de andere Ed Gloudi niet

De ene Ed Gloudi is de andere Ed Gloudi niet

SCHIEDAM - In Schiedam wonen twee mannen die Ed Gloudi heten. Dat kan tot verwarring leiden en kan vervelend zijn als je een mening hebt die je publiekelijk uitspreekt. De ene Ed reageerde in het AD (11-9) dat wat hem betreft degenen die dit weekeinde protesteerden op de A12, voor wie hij weliswaar begrip heeft, op de hei gedropt mogen worden. De ander - voormalig fractievoorzitter GroenLinks - ziet dat droppen op de hei niet zitten en staat sympathiek ten opzichte van de A12-acties van Extinction Rebellion. De voormalige fractievoorzitter GroenLinks stuurde ons de onderstaande ingezonden brief.

INGEZONDEN

"Ik heb reacties ontvangen met betrekking tot een ingezonden mening die is ingebracht door ene Ed Gloudi in Schiedam. Deze reactie is echter niet door de Ed Gloudi geschreven die voorheen fractievoorzitter was van GroenLinks in de gemeente Schiedam.

Ik sta zeker sympathiek tegenover de acties van Extinction Rebellion op de A12 en ondersteun deze van harte. De vele mensen die daar protesteren moeten zeker niet namens mij op de hei gedropt worden, naar hen zal geluisterd moeten worden en de fossiele subsidies moeten ook wat mij betreft snel beëindigd moeten worden.

Vriendelijke groet,

Ed Gloudi"

Foto: dit is de Ed Gloudi die de hierboven gegeven tekst heeft ingezonden en de demonstranten van Extinction Rebellion niet op de hei wil droppen (foto door Rebecca van der Schaft)

13-09-2023