De contracten zijn getekend om woningbouw op Dirkzwager-terrein verder te ontwikkelen

De contracten zijn getekend om woningbouw op Dirkzwager-terrein verder te ontwikkelen

SCHIEDAM - Gemeente en bouwer Van Wijnen tekenden de koop- en procesovereenkomst voor het Dirkzwagerterrein. 

Deze week tekenden Burgemeester Lamers namens de gemeente Schiedam en Martin de Jong (rechts op de foto hieronder) namens ontwikkelaar/bouwbedrijf Van Wijnen een koop- en procesovereenkomst met betrekking tot de herontwikkeling van het Dirkzwager-terrein in Schiedam.

"Beide partijen pleiten voor een integrale gebiedsontwikkeling. De gemeente verkoopt daarom niet alleen de gronden, maar maakt ook afspraken omtrent de hernieuwde inrichting van het openbaar gebied. De plannen rondom het Dirkzwagerterrein dragen bij aan de gezamenlijke ambitie van beide partijen om een unieke, eigentijdse woon-werkbuurt toe te voegen aan de historische binnenstad van Schiedam", aldus een persbericht van Van Wijnen.

Van Wijnen kocht al eerder uit een faillissement grond en panden van de Koninklijke Dirkzwager. 

Kim Toussaint (projectontwikkelaar bij Van Wijnen): "Bij het ontwikkelen van deze nieuwe buurt houden we rekening met het historische karakter van het gebied. Daarnaast draait het om meer dan alleen wonen. We ontwikkelen deze buurt zowel klimaatadaptief als natuurinclusief. Zo ontstaat er een levendige, groene buurt waar mensen straks fijn kunnen wonen, werken en recreëren. Toekomstbestendigheid staat centraal. De monumentale panden bieden mooie kansen voor creatieve (lokale) ondernemers."

De molens, de monumentale pakhuizen en de industriële monumenten staan nog in volle glorie op het oude distillateursgebied. "Daartussen komen straks passende nieuwbouwwoningen met een grote variëteit in type en uitstraling. Met oog voor historie en een stoere, industriële uitstraling", aldus Van Wijnen. 

De realisatie van het project wordt uitgevoerd in verschillende fases. De verkoop van de eerste fase is 11 maart jl. gestart. De bouw van de eerste fase begint naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021. De overige fases volgen ongeveer een jaar na elkaar.  

Lees ook ons eerdere artikel:
3-3-2021 - Gemeente verkoopt panden en grond aan projectontwikkelaar Dirkzwager-terrein
https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/gemeente-verkoopt-meer-panden-en-grond-aan-projectontwikkelaar-dirkzwager-terrein

Afbeelding boven het artikel: een artist's impression van fase 1

Foto onder: ondertekening met v.l.n.r. burgemeester Cor Lamers en Martin de Jong namens Van Wijnen

gevanwijnen

 

24-03-2021