O.a. 5 en 10 km wandelen, snert eten rond vuurkorf, uilenballen pluizen

De Boshoek op tweede kerstdag geopend

De Boshoek op tweede kerstdag geopend

SCHIEDAM - Op 26 december 2022 houden Natuurcentrum De Boshoek in Schiedam en Hans Hartmann Wandelingen kerstactiviteiten waar jong en oud aan deel kunnen nemen, zoals wandelingen vanaf het natuurcentrum en binnenactiviteiten zoals het uitpluizen van uilenballen.

Er worden twee wandelingen uitgezet vanaf natuurcentrum De Boshoek: 5 km (met puzzel voor kinderen) en 10 km. De wandelingen voeren door het landelijke buitengebied van Schiedam en Midden-Delfland. Deelname kost € 2 voor volwassenen en € 0,50 voor kinderen onder 12 jaar. Wandelaars kunnen starten tussen 11.00 en 15.00 uur. 

In natuurcentrum De Boshoek vinden kinderactiviteiten plaats onder meer 'uilenballen pluizen' en 'button kleuren en maken'. Ook vertelt Hans van Mechelen (imker) om 12.00, 13.00 en 14.00 uur in een lezing over een bijenvolk. Verder zijn er meerdere diorama’s en vitrines te bezichtigen, waaronder het nieuwe 'zee-diorama'.

Er zijn ook consumpties, zoals koffie, thee, erwtensoep, broodje worst verkrijgbaar, die zowel buiten op de banken rond de vuurkorf als binnen genuttigd kunnen worden. "Wil je niet wandelen dan ben je toch van harte welkom om bij gezellige kerstmuziek in natuurcentrum De Boshoek in kerstsfeer aanwezig te zijn", zo laat De Boshoek weten.

Natuurcentrum KNNV De Boshoek
Bospad 3
3121 CL Schiedam
Vanaf 11.00 tot 15.00 uur.
Bereikbaar met tram. Halte Bachplein. 
Pinnen kan (behalve de deelnamekosten voor de wandeling, die dienen contant te worden voldaan)

Hier lees je de advertentie van De Boshoek voor dit evenement.

Foto: het populaire 'uilenballen pluizen' (bron foto KNNV natuurcentrum De Boshoek)

 

 

 

02-12-2022