Na grootschalige verbouwing

De Bonte Koe heropent de winkel aan de Nieuwe Binnenweg

De Bonte Koe heropent de winkel aan de Nieuwe Binnenweg

ROTTERDAM/SCHIEDAM - De winkel van De Bonte Koe aan de Nieuwe Binnenweg 112 in Rotterdam is in verband met een grootschalige verbouwing gesloten. Donderdag 5 oktober aanstaande is de heropening van de winkel. Klanten kunnen er voortaan ook terecht voor een chocoladeproeverij.

Ontwerpbureau Ninetynine ontwikkelde voor De Bonte Koe een nieuwe brand image (merk-imago), die op de website en in alle andere uitingen van het bedrijf te zien zal zijn en die ook wordt doorgevoerd in het interieur van de winkels. Binnenkort gaat de nieuwe website van De Bonte Koe live. De winkels aan de Lusthofstraat in Rotterdam (Kralingen) en de Piet Heinstraat in Den Haag (Zeeheldenkwartier) zijn reeds ingericht volgens het nieuwe brand image. Na de heropening zal dat ook zo zijn voor de winkel aan de Nieuwe Binnenweg. Meubelmakerij de zingende zaag uit Maassluis is het bedrijf dat de verbouwing en winkelinrichting uitvoert.

De counter waar de handgemaakte chocoladeproducten van De Bonte Koe goed zichtbaar voor de klanten zijn uitgestald en worden verkocht, beslaat het grootste deel van de winkel. Daarnaast kunnen klanten op gerieflijke krukken, aan het verlengde van de counter of aan een afzonderlijke bartafel ertegenover, van een chocoladeproeverij genieten: bonbons of bouchées met een kopje koffie of thee of een frisdrank erbij. Naast dit ‘chocoladecafé’ bevindt zich achter een doorzichtige glazen wand het chocoladeatelier, waarin klanten in voorkomend geval een chocolatier van De Bonte Koe aan het werk kunnen zien. Door de mogelijkheid winkelen, proeven en kijken te combineren, kunnen klanten het ambachtelijke chocoladeproduct van De Bonte Koe beter beleven en komen de geboden producten beter tot hun recht.

“We zijn op de Nieuwe Binnenweg drie jaar geleden, toen we er als een pop-upwinkel begonnen, heel goed ontvangen. De winkel is succesvol. Het is al lang geen pop-up meer, maar een winkel die niet meer weg te denken is op de Nieuwe Binnenweg”, zegt Amy Klein, die - samen met haar broer Connor Klein - eigenaar is van De Bonte Koe. Zij vervolgt: “Dit deel van de Nieuwe Binnenweg heeft zich de afgelopen jaren bijzonder positief ontwikkeld, naar een straat die erom bekend staat, dat je er kwalitatief goed eten en lifestyle-artikelen kunt shoppen. Je ziet dat steeds meer mensen hier een rondje maken langs winkels als Koekela, Vlaamsch Broodhuys, ‘Een bloemetje op tafel’, Mascolori schoenen en Joline Jolink mode. Een paar deuren van onze winkel af is Susan Bijl gisteren met haar nieuwe winkel opengegaan en binnenkort opent in hetzelfde rijtje Ace & Tate brillen.”

De Bonte Koe neemt de verbouwde winkel donderdag 5 oktober aanstaande van 16.00 tot 20.00 uur op informele wijze officieel in gebruik.

Over De Bonte Koe 
"De Bonte Koe, een hecht familiebedrijf, is al sinds 1992 een walhalla voor handgemaakte chocolade in Nederland. Chocolade met klassieke en verrassende smaken, gedreven door gedetailleerd vakmanschap. Van verfijnde bonbons en repen in allerlei smaken tot chocoladehagelslag en pindarotsjes voor tussendoor. Met de lekkerste en eerlijkste ingrediënten leveren we vers gemaakte chocoladebelevingen op fijnproeversniveau. Allemaal met de hand gemaakt. Lekker én lekker verantwoord. Handgemaakte chocolade van goeden huize", zo omschrijft het bedrijf zich.

Naast de winkel aan de Lange Haven 54 in Schiedam (hier worden tevens voor alle vestigingen de diverse ambachtelijke chocoladeproducten handmatig vervaardigd) zijn er winkels in Den Haag (Korte Poten 57 en Piet Heinstraat 59A) en Rotterdam (Lusthofstraat 33A en Nieuwe Binnenweg 112). Ook beschikt het bedrijf over een chocolade-automatiek aan de Hoogstraat 69 in Schiedam.

Afbeelding: sfeerimpressie van de nieuwe winkel aan de Nieuwe Binnenweg, artist's impression door Ninetynine 

27-09-2023