Zet jij je met hart en ziel in voor anderen?

De Bibliotheek Schiedam zoekt vrijwilligers

De Bibliotheek Schiedam zoekt vrijwilligers

SCHIEDAM – Veel Schiedammers hebben moeite met lezen en schrijven. De vraag naar hulp op gebied van taal wordt steeds groter. Daarom is de Bibliotheek Schiedam op zoek naar taalvrijwilligers.

Een taalvrijwilliger helpt mensen met een taalachterstand op weg bij het leren lezen, schrijven, luisteren of spreken van de Nederlandse taal. Je geeft één-op-één begeleiding of ondersteunt een groepje om op informele manier Nederlands te oefenen. Dit doe je in de bibliotheek of ergens anders.

Voordat je aan de slag gaat, volg je een training voor Taalvrijwilliger in de Bibliotheek Schiedam. De training bestaat uit 4 avonden en wordt gegeven in samenwerking met de Stichting Lezen en Schrijven. Het is een laagdrempelige, informatieve en vooral een gezellige training, waar je leert hoe je laaggeletterden en anderstaligen kunt ondersteunen. De training start op 7 maart. Tussen 18.30 uur en 21.00 uur gaat de groep aan de slag in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145. De overige data zijn 14, 21 en 28 maart. Aanmelden kan via de website van de bibliotheek of via een mailtje naar vrijwilligers@debibliotheekschiedam.nl

Bij de bibliotheek is taal niet het enige speerpunt. Het stimuleren van digitale vaardigheden en hulp bij automatsering is een ander aandachtsgebied, waarbij de bibliotheek extra ondersteuning van vrijwilligers ook goed kan gebruiken. Dus wil je de bibliotheek en je mede-Schiedammers op dat gebied ondersteunen, ook dan ziet de bibliotheek je aanmelding graag tegemoet!

Naast de training krijgen alle vrijwilligers van de Bibliotheek Schiedam een gratis bibliotheekabonnement en korting op de horeca in de Korenbeurs! Jouw tijd, inzet en enthousiasme kunnen een groot verschil maken voor mede-Schiedammers. Wil je ook een ander graag helpen? Meld je dan aan!

Tekst: de Bibliotheek Schiedam
Foto: bron de Bibliotheek Schiedam
(personeelsadvertentie)

20-02-2023