Wethouder Petra Zwang opent nieuwe locatie bibliotheek

De Bibliotheek Schiedam betrekt ruimte in Kansenfabriek

De Bibliotheek Schiedam betrekt ruimte in Kansenfabriek

SCHIEDAM - Op woensdag 21 september opent wethouder Petra Zwang om 13.30 uur een nieuwe locatie van de Bibliotheek Schiedam in de Kansenfabriek, aan de Meesterstraat 40. Dat is in Nieuwland, naast de Wereldschool. "De officiële opening zal vooral een feestje worden voor omwonenden en iedereen die al gebruikmaakt van het aanbod in het pand", zo laat de bibliotheek weten.

De middag begint met koffie en thee voor de ouders en wat limonade voor de kinderen. Naast de officiële handeling, zal goochelaar Oliver Quist een show verzorgen voor de kinderen. Aan het eind van de middag komt de ijskar van Wilco voorrijden en is het smullen geblazen. Alle aanwezige buurtkinderen gaan naar huis met een cadeautje.

De Kansenfabriek is een plek in Nieuwland waar mensen kansen krijgen om zich te ontwikkelen. In het gebouw van de Kansenfabriek zijn verschillende initiatieven die zich richten op taalverwerving en basisvaardigheden. Het aanbod van de bibliotheek sluit hierop goed aan. Voorlopig zal de bibliotheeklocatie open zijn op maandag en woensdag van 12.00 tot 17.00 uur.

De boekencollectie in de Kansenfabriek is in eerste instantie bedoeld voor de jeugd van 0-12 jaar én hun ouders. De bibliotheek zal op termijn activiteiten gaan organiseren in de Kansenfabriek, die deel uitmaken van de gemeentelijke gezinsaanpak.

Foto (c) De Schiedammer Online

12-09-2022