De Schiedammer komt binnen bij Tone & Image Gallery

'De beste muziekfotografie in de wereld, in een galerie in Schiedam'

'De beste muziekfotografie in de wereld, in een galerie in Schiedam'

SCHIEDAM - In Schiedam zijn verscheidene culturele organisaties waarvan lang niet iedereen in Schiedam en omgeving het bestaan zal afweten. In deze rubriek gaan wij er binnen en geven we de organisatie de gelegenheid zich voor te stellen. Ditmaal Tone & Image Gallery.

Naam van de organisatie: Tone & Image Gallery

Begonnen in: juni 2022

Naam geïnterviewde: Wim van Zon

Functie geïnterviewde: curator (samen met Peter de Raaf)

Woont in: Rotterdam

Kun je iets vertellen over de ontstaansgeschiedenis van jullie organisatie: Peter en ik hadden ieder een galerie op het Westelijk Handelsterrein in Rotterdam, allebei begonnen in 2001, we waren buren, we hebben vaak samengewerkt, ook in de vorm van de Fotowerkplaats in Schiedam. In 2020 hebben we besloten dat we een muziekfotogalerie wilden beginnen omdat die er in Nederland niet is en er wél behoefte aan is naar onze mening

Kun je iets verstellen over de doelstelling van jullie organisatie: uiteindelijk willen we uitgroeien tot het landelijke huis van de muziekfotografie. Dat is dan niet alleen een foto-expositieplaats maar ook een kennisinstituut waar we fotoarchieven bestuderen en ontginnen.

Wat bieden jullie: er loopt nu een reeks van gespecialiseerde gerenomeerde muziekfotografen die ons land rijk is; zij zijn internationaal gewaardeerd, zoals Paul Bergen, Gijsbert Hanekroot, Peter van Breukelen, Rob Verhorst en Michel Linssen. Wat we ook bieden is werk van buitenlandse topfotografen, zoals we nu werk hebben van Terry O'Neill die bijvoorbeeld ook in de Nationale Gallery London hangen. En op verzoek richten we exposities in op festivals, zoals op het North Sea Jazz Festival. 

Wat onderscheidt jullie organisatie: wij bieden foto's aan voor prijzen die uiteenlopen van 200 euro tot wel 30.000 euro, die nergens anders te zien zijn                                                         

Wat moet er volgens jullie gebeuren om het culturele klimaat in Schiedam aantrekkelijker te maken: de culturele wereld volledig laten aansluiten op die in Rotterdam; de gemeente Schiedam heeft verhoudingsgewijs een minimaal budget voor ondersteuning van de professionele kunstwereld

Je favoriete drankje: calvados, het glas in de hand, voor de juiste temperatuur, ik kook ook veel met calvados

Adres: Lange Nieuwstraat 191-1

Telefoonnummer: 0628579051

E-mail: toneandimagegallery@gmail.com

Adres internetsite: toneandimage.gallery

Openingstijden: donderdag tot en met zondag, 12.00 tot en met 17.00 uur

Art Route Schiedam'
Tijdens 'Art Route Schiedam' op donderdag 9, vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 februari 2023 kun je een bezoek brengen aan Tone & Image Gallery, één van de twaalf locaties in de route door Schiedam, zie verder ons artikel over 'Art Route Schiedam'.

Foto: Wim van Zon bezig met het preparen van de tentoonstelling in het kader van de Rotterdam Art Week en de Art Route Schiedam (foto door Louise Melchers)

 

 

09-02-2023