IJsbaan Van Vliet gaat vanmiddag open; alleen voor kinderen tot en met 17 jaar

Daar was heel veel sneeuwschuiven voor nodig om de ijsbaan aan te kunnen leggen

Daar was heel veel sneeuwschuiven voor nodig om de ijsbaan aan te kunnen leggen

SCHIEDAM - Maandagmiddag om twee uur gaat de ijsbaan open bij Van Vliet aan de Stadhouderslaan 121. In verband met de coronamaatregelen hebben alleen kinderen tot en met zeventien jaar toegang tot de ijsbaan. 

door Jan Schrijver

Dat was hard werken voor Miranda en Martin van Vliet om een ijsvloer op hun tennisbanen te krijgen. "Gisteren zijn we de hele dag bezig geweest met sneeuwschuiven. De tennisbaan was al bevroren, dus als we er dan water op sproeien, bevriest dat snel. En dan is het steeds weer een nieuw laagje water erop spuiten. De baan is goed nu, lekker glad zoals het hoort te zijn. Het ziet er wat rose uit voor ijs, maar dat komt doordat met het sneeuwschuiven wat gravel in het ijs is gekomen. Maar daar zijn weer heel wat nieuwe laagjes ijs bovenop gekomen, dus je merkt niets van het gravel. Maar ijs is nu eenmaal doorzichtig dus je ziet het wel", zegt 'ijsvrouw' Miranda op maandagochtend om elf uur, als zij de laatste hand legt aan de baan.

We zien haar druk in de weer met een handsproeiertje. Ze inspecteert de baan en knielt af en toe op het ijs. "Wat gaatjes wegwerken", zo legt ze uit, terwijl het om kwart over elf weer licht begint te sneeuwen. Maar nu, om twaalf uur, breekt een voorzichtig zonnetje door. Lekker schaatsen dus straks. It giet oan, zouden ze in Friesland zeggen. 

De ijsbaan is doordeweeks open van 14.00 tot 20.00 uur. In het weekeinde is de ijsbaan open van 10.00 uur tot 18.00 uur. Ouders mogen hun kinderen brengen, maar mogen niet het tot ijsbaan omgetoverde tennispark Van Vliet op. Ze mogen dus ook niet op het terras. Voor de kinderen is de ingang via de zijkant (parkzijde) en de uitgang via de kantine naar de voorzijde.

De ijsbaan ligt niet over alle tennisbanen van Van Vliet heen. Daardoor is er ruimte over voor andere sneeuwactiviteiten. "We gaan niet alleen schaatsen maar de kinderen mogen ook sneeuwpoppen bouwen. Ja we gaan daar zelfs een heuse wedstrijd mee houden. De mooiste wint een leuke prijs en wordt gepubliceerd op zowel onze website als onze facebookpagina", zegt Miranda van Vliet.

Miranda vervolgt: "Papa's en mama's mogen brengen maar niet blijven, maar wees gerust, ze kunnen bij ons niet door het ijs zakken en er is altijd toezicht aanwezig. Geen babysit!!! Maar bij ongelukjes of overige calamiteiten zijn wij er als de kippen bij."

De toegangsprijs is vijf euro per kind per keer. Dat is inclusief een glas limonade. Er zijn geen leenschaatsen.

Klik op onderstaande afbeelding en je ziet en hoort Miranda vanochtend aan het woord.

Klik op onderstaande afbeelding en je ziet de rapportage van vanmiddag door Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam

 

 

08-02-2021