Dat is flink schrikken als inbrekers 's nachts op je ruiten bonken

Dat is flink schrikken als inbrekers 's nachts op je ruiten bonken

SCHIEDAM - Tijdens de coronamaatregel zijn er minder woningen die 's avonds en/of 's nachts verlaten zijn. De avondklok versterkt dit. Het is momenteel voor inbrekers moeilijker werken tijdens het donker. Dat neemt niet weg dat er toch inbraken en pogingen tot inbraak zijn. Het kan flink schrikken zijn bijvoorbeeld als er 's nachts gebeld wordt en op je raam gebonkt wordt om te checken of er al dan niet iemand thuis is. Een inwoonster in de Toneelspelersbuurt maakte het afgelopen week mee.

Een inwoonster in de Toneelspelersbuurt in de Woudhoek in Schiedam waarschuwt voor een manier van werken van het inbrekersgilde. "Verdachte situatie afgelopen woensdag- op donderdagnacht; poging tot inbraak: na eerst aanbellen en daarna hard op keukenraam of voordeur bonzen is een manier om te kijken of er iemand thuis is... Ik heb deze informatie gemeld bij de politie", zo laat de inwoonster weten.

De postcodecijfers van de Toneelspelersbuurt zijn 3123. In de Toneelspelersbuurt zijn 942 woningen. Volgens Misdaad in Kaart van de politie werd er in postcodegebied 3123 in de afgelopen drie maanden één poging tot woninginbraak geregistreerd. Voor geheel Schiedam Noord werden in de afgelopen drie maanden tien woninginbraken (inclusief pogingen daartoe) geregisteerd. Voor geheel Schiedam werden in de afgelopen drie maanden dertig woninginbraken (inclusief pogingen daartoe) geregisteerd. 

 

 

15-02-2021