Dankzij knappe winst op Thor heeft Nexus nog kans op promotie en kampioenschap

KORFBAL - Nexus, de gedeeld nummer 3 op de ranglijst, heeft thuis goede zaken gedaan door de nummer 2 Thor met 9-7 te verslaan. De Schiedamse korfballers maken hierdoor nog kans op promotie (in eigen hand door komende zaterdag uit de lijstaanvoerder Sporting Badhoevedorp te verslaan) en zelfs op het kampioenschap (afhankelijk van andere wedstrijd).

De competitie nadert haar einde. Het belooft een waar spektakel te worden. Voorafgaand aan deze speelronde was Sporting Badhoevedorp nog steeds de lijstaanvoerder gevolgd door Thor met één punt achterstand. Nexus en Oosterkwartier volgden op de ranglijst met een achterstand van vier punten op Sporting Badhoevedorp. De één-na-laatste speelronde stond in het teken van twee onderlinge confrontaties tussen de ploegen uit de top vier. Op voorhand was bekend dat Nexus beide wedstrijden moest winnen om kans te blijven houden op promotie of eventueel zelfs het kampioenschap. De eerder in deze competitie gespeelde uitwedstrijd tegen Thor was een fysieke wedstrijd waar de ploeg van Mario Bernard er (onterecht) niet in slaagde om de punten mee te nemen uit Rotterdam-Zuid. Nexus was er dus op gebrand om het een en ander recht te zetten.

Op een zonovergoten en drukbezocht sportpark Thurlede begon Nexus goed aan de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat Thor dezelfde tactiek hanteerde als in de voorgaande onderlinge confrontaties, namelijk achter verdedigen om hiermee het tempo uit de wedstrijd te halen. In het begin van de wedstrijd was te merken dat de druk er goed op zat bij de ploeg uit Rotterdam. Thor begon rommelig aan de wedstrijd met veel fouten in de plaatsing tijdens het rondspelen. Nexus daarentegen begon geconcentreerd aan de wedstrijd en kwam op voorsprong door een afstandsschot van Kim Majoor-van Dijk. Kort hierna wist Thor de gelijkmaker te scoren. Na het wisselen van vak en functie wist Nexus de voorsprong uit te breiden naar 3-1 door twee vrije ballen van Wilfred Koppe. Thor reageerde op haar zijn beurt hierop en wist ook nog een doelpunt op het scorebord te zetten. Namens Nexus wist Juliette van Schie de korf nog te vinden namens de Schiedamse formatie. Met een tussenstand van 4-2 zochten de teams de kleedkamers op.

Door het achter verdedigen en het beperkte aantal doelpunten was al snel duidelijk dat het geen doelpuntrijke wedstrijd zou gaan worden. Nexus wist verdedigend de boel goed bij elkaar te houden, waardoor het in het eerste kwartier van de tweede helft geen tegendoelpunt hoefde weg te geven. Daarentegen wist Nexus wel veel kansen te creëren uit mooie combinaties, maar vergat het zichzelf te belonen. Na een aantal minuten wist Daphne Poot een afstandsschot te verzilveren, waardoor Nexus op 5-3 voorsprong kwam. Vervolgens wist Thor door twee snelle afstandsschoten de score gelijk te trekken.

In het vervolg van de tweede helft hielden de ploegen elkaar in evenwicht voor wat betreft de stand. Met nog elf minuten te spelen wist Kim Majoor-van Dijk de korf weer te vinden en Nexus op 7-7 te brengen. Hiervoor had de ploeg van Mario Bernard kort één doelpunt achtergestaan. Tegen het einde van de wedstrijd werd duidelijk dat de wedstrijd niet gewonnen zou gaan worden met een groot verschil in de score. Wilfred Koppe wist de wedstrijd uiteindelijk in het voordeel van Nexus te beslissen door te tekenen voor de 8-7 en de 9-7.

Volgende week gaat Nexus op bezoek bij de huidige lijstaanvoerder Sporting Badhoevedorp. Bij winst is het verzekerd van promotie naar de 2e klasse op het veld. Afhankelijk van de uitslag bij de wedstrijd Thor – Oosterkwartier kan Nexus ook nog kans maken op het kampioenschap. Het belooft een spannende ontknoping te worden van de veldcompetitie.