Dame die 'even boodschappen uitlaadt' eindigt in de cel

Dame die 'even boodschappen uitlaadt' eindigt in de cel

SCHIEDAM - Een vrouw die in de binnenstad van Schiedam haar auto midden op straat had geparkeerd om even haar boodschappen uit te laden, eindigde na het negeren van waarschuwingen van agenten na hevig verzet en gebruik van pepperspray in de politiecel om daar een nachtje af te koelen. Een van de betrokken agenten doet verslag.

Verslag van de Politie Schiedam:
'Het is een rustige avonddienst. Mijn collega en ik surveilleren door het centrum van Schiedam. Terwijl ik achter het stuur zit en een bocht in rijd, schrik ik plots van een auto die midden op de weg stilstaat. Een dame is rustig haar boodschappen aan het uitladen en zich, zoals het lijkt, niet bewust van de gevaarzetting. Mijn collega spreekt haar vriendelijk aan en vraagt haar of zij haar auto van de straat wil halen. De dame kijkt op, zegt ''Nee!'' en gaat vervolgens vrolijk verder met het uitladen van de boodschappen.

Mijn collega en ik kijken elkaar aan. Horen we dit nou goed? Ik parkeer mijn bus terwijl mijn collega uitstapt en met haar in gesprek gaat. Als ik me bij mijn collega voeg, hoor ik hoe de dame direct van nul naar honderd gaat. Ze trekt zich niks aan van wat we zeggen. De discussie loopt hoog op, en dit alles terwijl we haar alleen wilden waarschuwen. Dit zagen we even niet aankomen!

Na een tijdje vordert mijn collega haar identiteitsbewijs. De dame weigert elke vorm van medewerking. Terwijl we in gesprek zijn, stapt ze plots terug in de auto en start ze haar motor om weg te rijden. Dit is niet de bedoeling! Hierop besluiten mijn collega en ik haar aan te houden voor het niet op eerste vordering tonen van haar identiteitsbewijs en haar uit de auto te trekken. De dame gaat gelijk flink in verzet! Er ontstaat een flinke worsteling op straat en na een aantal waarschuwingen besluit ik mijn pepperspray in te zetten. Dit heeft gelukkig effect. Mijn collega boeit de dame af en hierna brengen wij haar over naar het bureau, waar ze na wat nazorg wordt ingesloten en een nachtje mag blijven.

Zo konden we tijdens een rustige dienst toch onverwachts flink aan de bak en liep het 'even boodschappen uitladen' behoorlijk uit de hand. Verzet loont in ieder geval niet! Hopelijk is die 'boodschap' duidelijk. ^JPV '

'Goed gehandeld! Wel de auto aan de kant gezet?', vraagt iemand op Facebook aan de politie. 'Wij hebben de auto netjes voor mevrouw op een parkeerplaats gezet', antwoordt de verslag doende agent.

Bron foto: Politie Schiedam

POLITIEBUS

23-07-2023