Na mispeer vorige week, alsnog titelprolongatie Schiedamse dammers

Damclub 'Van Stigt Thans' is opnieuw landskampioen

Damclub 'Van Stigt Thans' is opnieuw landskampioen

SCHIEDAM - Damvereniging Van Stigt Thans werd seizoen 2021/2022 landskampioen dammen en is erin geslaagd opnieuw kampioen te worden van de hoogste klasse in de nationale damcompetitie, de ereklasse. Dat gebeurde door winst in de uitwedstrijd tegen DV VBI Huissen.

door Frits Luteijn

Het was een zwaar bevochten overwinning, waarmee damvereniging Van Stigt Thans zich de zesde landstitel in haar bestaan veroverde. Concurrent Huissen werd in een direct duel met 9-11 verslagen. Daardoor was de verrassende 10-10 uitslag van de andere concurrent, Hijken, niet meer van belang. De Schiedammers eindigden de competitie op 20 punten en dat is op 2 respectievelijk 4 punten voor op de rest van het veld van de ploegen die meededen om de landstitel.

We hebben de foto gemaakt nadat de titel definitief was binnengehaald. Het maken van de kampioensfoto is altijd een heel gedoe. Maak je de foto te vroeg, dan is dat slecht voor de concentratie. Maak je hem te laat, dan zijn er al spelers op weg naar huis. Er ontbreken daardoor drie spelers op de kampioensfoto. Anatoli Gantwarg, Casper Remeijer en Frits Luteijn waren reeds op weg naar het station in de gedachte, dat er over veertien dagen een barrage nodig zou zijn om het kampioenschap te beslissen. Tijdens de tocht naar het station bleek, dat we toch ruim kampioen waren geworden, maar werd de aanwezigheid van de drie spelers - voor het maken van de foto en het als team verwelkomen van de titel - node gemist.

Lees ook het wedstrijdverslag:
Zwaarbevochten overwinning in kampioensduel dammers. 'Lange tijd zag het er niet naar uit dat het zou lukken'

Vorige week werd nog onverwacht verloren. Dat lees je in dit artikel: Weer mispeer damlandskampioen in voorlaatste ronde

Foto: de kampioensfoto van dit jaar van links naar rechts: Emre Hageman, Anton van Berkel, Rob Clerc, Jitse Slump, Jan van Stigt Thans (sponsor), Ron Heusdens (zittend), Hein Meijer, Vadim Virny, Joop Smit (voormalig teamleider en voorzitter)

26-02-2023