Dakloze zwangere vrouw ligt in ingang Winkelcentrum Spaland

Dakloze zwangere vrouw ligt in ingang Winkelcentrum Spaland

SCHIEDAM - Deze week zijn er twee jonge vrouwen die zich in de hoofdingang van Winkelcentrum Spaland aan de Zwaluwlaan ophouden tegen de pui van de AH-supermarkt aan. Een van de vrouwen laat op een kartonnen handgeschreven bordje weten zwanger en dakloos te zijn en financiële bijdragen te kunnen gebruiken.

Maandagmiddag werden de vrouwen aangesproken door een wijkagent, die het feit registreerde.

Dinsdag hielden de vrouwen zich op een wandelpad van Park Kethel op bij een bankje.

Woensdagmiddag hielden zij zich weer op in de hoofdingang van Winkelcentrum Spaland. Twee agenten spraken met de vrouwen en legden het feit van hun aanwezigheid vast.

Ook vanmiddag lagen zij weer in de hoofdingang van Winkelcentrum Spaland.

"De dames zijn bij ons bekend. De wijkagent en andere collega’s gaan met hen het gesprek aan over de overlast die ze geven. Wij bieden ze opvang/hulp aan. Het is de bedoeling dat ze meewerken en die zorg/opvang aannemen. Als ze dit niet doen, gaan we verbaliseren. Uiteraard proberen we iedereen te helpen en opvang te regelen zodat ze niet op straat zitten", zo laat de politie ons desgevraagd over deze situatie weten. 

Foto: de ingang van Winkelcentrum Spaland, waarin twee jonge vrouwen zich herhaaldelijk liggend tegen de pui van de supermarkt ophouden

17-08-2023