Stoppende politici Lourens, Kuin en Houtkamp (wethouder) als 'lijstduwers'

D66 maakt kandidatenlijst voor komende verkiezingen bekend

D66 maakt kandidatenlijst voor komende verkiezingen bekend

SCHIEDAM - Vandaag heeft D66 Schiedam de lijst met kandidaten voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt.

Lijsttrekker is John van Sliedregt (foto). Anouschka Biekman bezet de tweede plaats. Nieuwkomers op plaatsen drie en vier zijn Marjolijn Keverling en Koen van Baekel.
De top zes wordt vervolgens gecompleteerd door huidig raadsopvolger Zülfikar Güler en Diane Reijnhout, die in de periode 2014-2018 al enige tijd raadslid was.

John van Sliedregt: “Met deze lijst presenteert D66 een ijzersterk team, waarin we een mix zien van ervaring, talent, diversiteit en verschillende kennisgebieden. Ik ben er trots op met deze mensen de verkiezingen in te gaan. D66 laat zien een grote fractie te kunnen vormen, met stuk voor stuk goede en deskundige raadsleden. En met die fractie ga ik graag werken aan een nog mooier en eerlijker Schiedam, waarin de woningmarkt evenwichtig is, waar goede scholing en gezond opgroeien regel zijn, waar het niet uitmaakt waar jouw wieg heeft gestaan en waar we de stad klaar maken voor de komende generaties Schiedammers. Kortom een Schiedam waarin iedereen vrij kan zijn."

De stoppende politici Jarle Lourens (raadslid), Arjen Kuin (raadslid) en Marcel Houtkamp (wethouder) fungeren als 'lijstduwers'. 

Hieronder de volledige lijst met kandidaten van D66 voor de raadsverkiezingen die plaatsvinden op woensdag 16 maart 2022. 

1. John van Sliedregt
2. Anouschka Biekman
3. Marjolijn Keverling
4. Koen van Baekel
5. Zülfikar Güler
6. Diane Reijnhout-Van den Berg
7. Job van Adrichem
8. Shakira van Steenis
9. Simon Noorda
10. Joch Elderkamp
11. Marco Bijl-Beck
12. Edzo Ebbens
13. Hans Bautz
14. Karima Saddik
15. Marco van de Goolberg
16. Patrick Oudhuis
17. Jarle Lourens
18. Arjen Kuin
19. Marcel Houtkamp

04-12-2021