Cursus vleermuizen en daarna naar buiten met batdetectoren op scherp

Cursus vleermuizen en daarna naar buiten met batdetectoren op scherp

SCHIEDAM - Altijd al meer willen weten over vleermuizen? Kom dan naar de minicursus over vleermuizen van de KNNV Waterweg-Noord.

Deze korte cursus met aansluitend een excursie duurt één avond en wordt in 3 verschillende plaatsen gegeven. Op dinsdag 1 augustus in Maassluis, op woensdag 2 augustus in Vlaardingen en op donderdag 3 augustus in Schiedam.

Vleermuizen zijn de enige zoogdieren die echt kunnen vliegen. Tijdens de minicursus leer je allerlei wetenswaardigheden over deze mysterieuze dieren, zoals welke soorten er zijn, hoe leven ze, zijn ze nuttig? Trekken ze van noord naar zuid of blijven ze het hele jaar hier? Wanneer en waar gaan ze in winterslaap, enz. Aansluitend gaan we een uurtje rondwandelen met de batdetectoren op scherp.

De cursus start om 20.00 uur met het cursusgedeelte daarna gaan we van 21.30 uur tot 22.30 uur op excursie. Deelname: 4 euro. Leden van KNNV Natuurlijk Waterweg-Noord gratis. Aanmelden is noodzakelijk. Deelnemers krijgen dan te horen krijgen waar de minicursus plaatsvindt.

Stuur voor aanmelding een mail naar Henk van Woerden, email adres: bescherming@waterweg-noord.knnv.nl

Tekst: KNNV Waterweg-Noord
Foto: door PD-USGov, exact author unknown - https://www.nps.gov/chis/learn/nature/townsends-bats.htm, Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=192812
(infotorial)

14-07-2023