CU en SGP doen niet mee aan komende raadsverkiezingen

CU en SGP doen niet mee aan komende raadsverkiezingen

SCHIEDAM - CU en SGP doen in Schiedam niet mee in de komende raadsverkiezingen. De samenwerkende partijen CU en SGP hebben nu samen één zetel in de Schiedamse raad. Robert Berns (ChristenUnie) is fractievoorzitter/raadslid. J. van Roest is opvolger/commissielid. De partijen hebben een gezamenlijk persbericht uitgebracht. Dat kun je hieronder integraal lezen.

"Al jaren komen de politieke partijen ChristenUnie en SGP uit met een gezamenlijke kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. In Schiedam vertegenwoordigt Robert Berns al bijna 8 jaar als fractievoorzitter de CU-SGP in de gemeenteraad.

Robert heeft te kennen gegeven met het raadswerk te zullen stoppen. Daar zijn meerdere redenen voor, o.a. zijn leeftijd. Hij is dankbaar dat hij zijn belofte zich voor deze stad in te zetten en te bidden, heeft kunnen en mogen houden.

Uiteraard zijn beide partijen in een vroeg stadium op zoek gegaan naar kandidaten voor de verkiezingslijst die eind januari 2022 bij de gemeente moet worden ingediend.

Tot onze spijt moeten wij constateren dat het ons niet gelukt is een volwaardige kandidatenlijst samen te stellen. De kandidaten die er waren hebben het met hun werk en (kerkelijke) activiteiten al heel druk. En enkelen zijn recent buiten Schiedam gaan wonen.

De combinatie CU-SGP zal daarom op 16 maart 2022 in Schiedam niet meedoen met de gemeenteraadverkiezing.

De CU-SGP bedankt de Schiedammers voor het vertrouwen dat zij in de achterliggende perioden gaven.

Uitdrukkelijk wordt nog vermeld dat de hartelijke samenwerking tussen de CU en SGP blijft."

Foto: Robert Berns, fragment uit interview door Jan Willem de Boer van JW TV, zie onderstaande afbeelding voor de video.

22-12-2021

error showing content