'Concert aan de Schie' gaat door ondanks dubbele boeking kerk

'Concert aan de Schie' gaat door ondanks dubbele boeking kerk

SCHIEDAM - De Grote of Sint Janskerk bleek aanstaande zaterdag dubbel geboekt te zijn, nl. voor het filmfestival en voor het concert van Sint Radboud. Het filmfestival is echter in zijn geheel afgelast wegens de verscherpte coronamaatregelen. Het concert van Sint Radboud gaat wel door.

Sint Radboud maakt hier vanavond als volgt melding van: "Het zag er even naar uit dat het Concert aan de Schie op zaterdag 20 november a.s. van het harmonieorkest van muziekvereniging Sint Radboud niet door kon gaan. Enerzijds vanwege coronabeperkingen en anderzijds vanwege een dubbele boeking bij de Grote of Sint Janskerk in Schiedam. 

Gelukkig zijn theaters en culturele voorstellingen dit keer uitgesloten van extra maatregelen. Wel geldt uitsluitend toegang met een coronatoegangsbewijs. Een geluk bij een ongeluk is het afgelasten van het Suikerzoet Filmfestival, waardoor de Grote of Sint Janskerk in Schiedam toch beschikbaar is voor de Kethelse muziekvereniging en hun gast-organist Arjan Breukhoven.

Na alle beperkingen vanwege de coronapandemie mogen de muzikanten van Sint Radboud dus weer het podium op. Het orkest o.l.v. dirigent Bastiaan Uijl speelt in de Grote of Sint Janskerk een verrassend concert met voor harmonieorkest bewerkte en gecomponeerde muziekstukken, waaronder de Symfonic Overture van James Barns, Casulties of War, de soundtrack van de gelijknamige film en de filmmuziek van How to train your Dragon.

Bijzondere gast is toonkunstenaar en organist Arjan Breukhoven. Hij zal op het grote orgel van de kerk enkele stukken spelen van zijn laatste cd ‘Soundtracks’ en een gezamenlijke uitvoering met orkest van Alelujah Laudamus Te van de Amerikaanse componist Alfred Reed."

Kaarten kosten € 15,- (inclusief consumptie voorafgaand aan het concert). Aanvang 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur.

Voor kaartverkoop zie de website www.sintradboud.nl

Foto: organist en toonkunstenaar Arjan Breukhoven

15-11-2021