Concert aan de Schie 2021 gaat wel door!

Concert aan de Schie 2021 gaat wel door!

SCHIEDAM - Het zag er even naar uit dat het Concert aan de Schie op zaterdag 20 november a.s. van het harmonieorkest van muziekvereniging Sint Radboud niet door kon gaan. Enerzijds vanwege coronabeperkingen en anderzijds vanwege een dubbele boeking bij de Grote Kerk in Schiedam. 

Gelukkig zijn theaters en culturele voorstellingen dit keer uitgesloten van extra maatregelen. Wel geldt uitsluitend toegang met een coronatoegangsbewijs. Een geluk bij een ongeluk is het afgelasten van het Suikerzoet Filmfestival, waardoor de Grote of Sint Janskerk in Schiedam toch beschikbaar is voor de Kethelse muziekvereniging en hun gast-organist Arjan Breukhoven.

Na alle beperkingen vanwege de coronapandemie mogen de muzikanten van Sint Radboud dus weer het podium op. Het orkest o.l.v. dirigent Bastiaan Uijl speelt in de Grote of Sint Janskerk een verrassend concert met voor harmonieorkest bewerkte en gecomponeerde muziekstukken, waaronder de Symfonic Overture van James Barns, Casulties of War, de soundtrack van de gelijknamige film en de filmmuziek van How to train your Dragon.

Bijzondere gast is toonkunstenaar en organist Arjan Breukhoven. Hij zal op het grote orgel van de kerk enkele stukken spelen van zijn laatste cd ‘Soundtracks’ en een gezamenlijke uitvoering met orkest van Alelujah Laudamus Te van de Amerikaanse componist Alfred Reed.

Kaarten kosten € 15,- (inclusief consumptie voorafgaand aan het concert). Aanvang 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur.

Voor kaartverkoop zie de website www.sintradboud.nl

Tekst: Muziekvereniging Sint Radboud
Foto: links dirigent Bastiaan Uijl, rechts organist en toonkunstenaar Arjan Breukhoven
(advertentie)

concertflyer

18-11-2021