Complimententaart voor Soos Blauwhuis

Complimententaart voor Soos Blauwhuis

SCHIEDAM - Zondag bracht GroenLinks Schiedam een bezoek aan Soos Blauwhuis. Dat deden ze niet met lege handen. Sandra Mantingh en Menno Siljee hadden taart meegenomen, mét een reden: waardering uitspreken voor de activiteiten van de Soos aan het Spinhuispad. 

Om de bewondering en waardering van GroenLinks Schiedam te tonen brachten Menno Siljee, namens het bestuur, en Sandra Mantingh, namens de fractie, een bezoekje aan het mini-jaarfeest. "Na een korte speech hebben we zo’n 50 heerlijke en welverdiende stukken taart aan de senioren uitgedeeld", zegt Sandra. Ook was er een oorkonde waarop is vastgelegd waarom Soos Blauwhuis zo gewaardeerd wordt. Die zal ongetwijfeld een mooie plek aan de wand krijgen. 

Soos Blauwhuis is een vereniging voor senioren in Schiedam. De compleet door vrijwilligers gerunde vereniging zorgt voor gezelligheid, educatie en ontspanning voor ouderen. Dit doen ze door middel van vele activiteiten zoals zwemmen, creatieve bezigheden, samen eten, kaarten, het leren van Engels of digitale vaardigheden en ook het Roze Cafe, een maandelijkse borrel voor de LHBTI-ouderen.

"Al deze bezigheden klinken misschien luchtig, maar ze dienen een groot belang. Hiermee zorgt Soos Blauwhuis namelijk voor het voorkomen en bestrijden van eenzaamheid onder ouderen. Ook laten ze de senioren inzien dat ze ertoe doen en stimuleren ze hen zo lang en actief mogelijk deel uit te maken van de Schiedamse samenleving", zo geeft GroenLinks aan waarom Soos Blauwhuis de complimenten verdiende. "Zeker gezien de huidige coronapandemie is dit niet alleen extra uitdagend, maar ook extra belangrijk geweest."

Foto: Sandra Mantingh spreekt de aanwezigen in Soos Blauwhuis toe (bron foto website GroenLinks Schiedam)

20-09-2021