Meteorologische begint vandaag de lente én het is vandaag Nationale Complimentendag

Compliment maken zit niet in onze volksaard, maar wie geef jij er één?

Compliment maken zit niet in onze volksaard, maar wie geef jij er één?

SCHIEDAM - Het is vandaag 1 maart. Het is niet alleen het begin van de meteorologische lente op het noordelijk halfrond, maar het is ook Nationale Complimentendag. "Wist je dat complimenten goed zijn voor je gezondheid? Het zorgt voor de aanmaak van dopamine, het gelukshormoon. Een compliment maakt je blij. Hoe fijn is dat!", schrijft GGD Rotterdam-Rijnmond vandaag.

"Voorjaarsgevoel", schrijft Louise Melchers bij het posten van deze in de voormalige heemtuin van het Prinses Beatrixpark gemaakte foto (foto boven het artikel).

Verschillende organisaties spelen op de Nationale Complimentendag in. Zo e-mailt Minters een compliment rond aan de bij deze organisatie bekend zijnde mantelzorgers (zie afbeelding onder).

minters

"Een complimentje geven als iets goed gaat! Tóch doen we het in de praktijk nog steeds maar bitter weinig. Dat komt omdat het geven van complimenten (nog steeds) niet echt in de volksaard van de Nederlanders zit", zo is te lezen op de website van Nationale Complimentendag.

Het is te begrijpen dat de Nationale Complimentendag op 1 maart valt, want zowel de lente als het krijgen van een compliment geeft een goed gevoel.

01-03-2023