Commissie Vuur

Commissie Vuur

SCHIEDAM - De commissie Vuur zet zich in om minimaal viermaal per jaar religieuze ontmoetingen te organiseren waarbij iedereen welkom is. Op dit moment organiseren we netwerk-ontbijten omdat we mensen met elkaar in contact willen brengen die weleens op een andere manier met het geloof bezig willen zijn.

240215 De Ark Drijft God wigHier combineren we een gezamenlijk ontbijt met een onderwerp met of zonder spreker. De commissieleden proberen de relatie tussen geloof en actualiteit in de samenleving, in brede zin ruimte te geven. Wat raakt je, wat bemoedigt je en wat geeft je kracht? Nieuwe en misschien oude elementen die ons geloof stimuleren, willen we met elkaar onderzoeken.

De Netwerkontbijten zijn laagdrempelig van opzet en bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is en verder wil kijken dan de reguliere kerkdiensten.

Zondag 3 maart a.s. gaan we in gesprek na het beluisteren van een podcast aflevering van “Lazarus staat op”.

We praten met elkaar over verschillende geloven en waarom we elkaar soms zo slecht verdragen. Hebben we godsdienst nodig? Hoe lossen ongelovigen dat op?

Eveline van Meggelen
'Sinds eind 1991 woon ik met mijn gezin in Schiedam in de wijk Spaland. Ik ben geboren en getogen in De Lier in het Westland. We wonen hier met veel plezier, de kinderen zijn, op een na, uit huis en hebben een eigen gezin gesticht.

Ik ben sinds we in Schiedam zijn komen wonen lid van de kerk in Schiedam-Noord. Door actief deel te nemen aan het kerkelijk leven heb ik een warme kring mensen leren kennen.

Dat is wat ik, met mijn commissiegenoten, over wil brengen aan mensen die wel of niet bij een kerk horen; we proberen ook buiten de muren “kerk” te zijn, elkaar echt te zien en naar elkaar te luisteren. Twijfel en vragen, dit mag er allemaal zijn, wij willen als commissie Vuur, verbinden en open staan voor ieders mening.

20 jaar heb ik in de uitvaartwereld gewerkt en daar heb ik veel geleerd over mensen, over verdriet, over liefde en over verbindingen. Dit heeft mij voor een groot deel gevormd tot wie ik nu ben.

De Commissie Vuur bestaat al een aantal jaar en de samenstelling is wisselend geweest maar nu zijn we al een tijd een stabiele groep.'

15-02-2024