In Westvest90-kerk in Schiedam

Celliste Lidy Blijdorp en pianist Tobias Borsboom

Celliste Lidy Blijdorp en pianist Tobias Borsboom

SCHIEDAM - Celliste Lidy Blijdorp en pianist Tobias Borsboom spelen vrijdag 17 februari 2023 in de Westvest90-kerk in Schiedam een virtuoos en kleurrijk programma met muziek uit de 20e eeuw.

“Het is een Franse mix met Spaanse en Argentijnse invloeden”, zegt Tobias Borsboom. “We openen de avond met Pampeana van Ginastera. Bijna niemand kent dit verbluffend virtuoze stuk. Als je het eenmaal gehoord hebt, vergeet je het nooit meer.” Lever du Jour van Ravel spelen ze in een bewerking van Lidy. De Cellosonate van Poulenc is een van de eerste werken die het duo instudeerde. “Da’s lang geleden hoor. Fijn om dit vrolijke maar ook rare stuk weer te spelen. Poulenc is een geniale componist.”

Verhalen
Lidy Blijdorp en Tobias Borsboom spelen al bijna tien jaar samen en traden op in veel grote zalen en op vooraanstaande festivals als Wonderfeel en het Grachtenfestival. Ook maakten zij hun opwachting in enkele theaterproducties. “Wij zijn een goede match omdat wij altijd de muziek de verhalen willen laten vertellen. Tijdens repetities kunnen we elkaars gedachten lezen en spreken we vaak in beelden, kleuren en filmische scènes.” Ook als solist zijn ze succesvol. Zo was Tobias winnaar van de prestigieuze Dutch Classical Talent Award en won Lidy twee Edisons voor haar debuutalbum Journeyers.

Programma
- Ginastera | Pampeana
- Ravel | Lever du Jour (uit Daphnis en Chloë)
- Ravel | Malaguena en Habanera (uit Rapsodie Espagnole)
- Poulenc | Cellosonate
- Brahms | Cellosonate nr. 2

Televisie
Lidy en Tobias spelen in Podium Witteman Malaguena uit de Rapsodie Espagnole van Maurice Ravel: https://www.youtube.com/watch?v=bLip0QrabzgCelliste Lidy Blijdorp en pianist Tobias Borsboom
Vrijdag 17 februari 2023 | 20.15 uur
Locatie: Westvest90-kerk, Westvest 90, Schiedam
Tickets & Info: www.westvest90.nl

Foto: Lidy Blijdorp en Tobias Borsboom - Fotografie Felix Q Media
Tekst: Westvest90
(advertentie)

05-02-2023