Buurtbewoners De Akkers bezorgd om afsluiting

Buurtbewoners De Akkers bezorgd om afsluiting

SCHIEDAM - Op de foto hieronder zie je buurtbewoners van De Akkers Gert Struijs (links) en Gerhard de Kok. Zij staan in de voor auto's enige ingang van de buurt, de straat die ook De Akkers heet. Deze ingang gaat begin november op de schop en is dan afgesloten. Dan is de tijdelijke ingang voor auto's via de Vuurvlinderhof (de straat bij de parkeerplaatsen tegenover de Dirk-supermarkt).

gertgerhard

De afsluiting van de hoofdingang zal naar schatting van aannemer Van Gelder ongeveer drie weken in beslag nemen, zo heeft de aannemer aan de bewoners van de buurt via een brief laten weten. Dat zal vooral tijdens de spits 's ochtends tot opstoppingen in de buurt kunnen leiden, zo verwachten deze bezorgde buurtbewoners. Maar ook nadat de hoofdingang De Akkers eind november dan weer open zal zijn, is één zo'n ingang/uitgang voor de buurt magertjes (voorheen was de ingang via de Vuurvlinderhof altijd open, maar die is na de recente herinrichting afgesloten, zie foto onder).

vuurvlinderhof

Ook voor de fietsers is de toegankelijkheid van de buurt verslechterd. Een fietspad is gewijzigd in een voetpad (zie foto onder).

fietspad

Er verandert nog veel meer in deze buurt. Zo wordt onderstaand stuk weg momenteel getransformeerd tot groen.

weg

In grasvelden voor de deur van huizen zijn greppels aangelegd (zie foto onder).

grasveld

Deze tijdelijke parkeerplaats (foto onder) wordt aan het eind van de herinrichting van de buurt tot een parkje ontwikkeld.

parkeer

21-10-2023