De 'Held van Hamburg' en 'Het gezicht van LOOK TV'

Buurjongens Bas en Jan Willem

Buurjongens Bas en Jan Willem

SCHIEDAM/ROTTERDAM - "We zijn jarenlang buurjongens geweest, we woonden in de Van Hallstraat in Nieuwland." Maandag haalden Bas van Noortwijk en Jan Willem de Boer samen in de business-seats in De Kuip jeugdherinneringen op, waarna ze vervolgens letterlijk tegenover elkaar stonden.

jwenbas

Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam interviewde de oud-doelman en tegenwoordig teammanager van Feyenoord. Hij gaat na dit seizoen met pensioen. Hij moet eerst nog met Feyenoord Europees voetbal afdwingen via de play-offs. De eerste wedstrijd vanavond in De Kuip is uitgerekend tegen de club, waar hij als doelman furore maakte. Dat lees je in ons interview van gisteren. Daarin zie je ook een link naar een video, waarin Bas in de derby Feyenoord - Sparta zijn doel schoonhoudt. Meer dan de moeite waard is die video omdat je ook Johan Cruijff, Ruud Gullit (beiden Feyenoord), Louis van Gaal en Danny Blind (beiden Sparta) in het veld ziet. 
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/feyenoord-sparta-de-derby-van-bas-van-noortwijk-morgen-voor-de-laatste-keer

Nadat Bas van Noortwijk teammanager was bij Sparta, trad hij bij Feyenoord in dienst als teammanager. Dat heeft hij veertien seizoenen gedaan nu. In die seizoenen maakte hij veel trainers mee. In het gisteren gepubliceerde interview met Bas door Jan Willem hoor je welke trainers en aan welke trainer hij minder goede herinneringen heeft overgehouden:

De NOS kwam vandaag ook met een interview met Bas van Noortwijk. Daarin zie je ook een video met de belangrijkste momenten in de UEFA-cup wedstrijd tegen HSV. Na verlenging moesten strafschoppen de beslissing brengen. Bas werd voor altijd de 'Held van Hamburg'. Hier lees je het artikel van de NOS met link naar de video:
https://nos.nl/l/2381346

 

 

 

19-05-2021