Roland Spoormaker: 'Je kunt wel 20 jaar met je fiets doen'

Busje met fietsenwerkplaats komt in Schiedam Noord

Busje met fietsenwerkplaats komt in Schiedam Noord

SCHIEDAM - Jan Willem de Boer maakte kennis met een nieuw initiatief in Schiedam, Vlaardingen en Rotterdam: een fietsenmaker die periodiek op bepaalde locaties in de stad staat met een bestelbus waarin een fietswerkplaats is ingericht en waarin ter plekke en meteen reparaties kunnen worden verricht. Het in ons land nieuwe bedrijf dat deze dienst aanbiedt heet Yeply.

door Jan Willem de Boer (video-reportage)Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam sprak met Roland Spoormaker, die Business Development Manager is bij het bedrijf. Het is van oorsprong een Fins bedrijf, het is ook in Duitsland actief en is sinds enige tijd in Nederland werkzaam vanuit de hoofdvestiging in Rotterdam. 

In Schiedam komt Yeply zo'n vier keer per maand met de bus naar De Slimme Watering (tegenover het winkelcentrum in Sveaparken). Ook in Kethel Tuindorp komt de bus voorrijden. In Vlaardingen is de bus periodiek te vinden aan de Westhavenplaats. Voor het bezoekschema kun je op deze kaart kijken.

'Doen jullie alle fietsen?', is een lezersvraag. "Jazeker, e-bikes, kinderfietsen, bakfietsen. Geen probleem", zo antwoordt Roland Spoormaker desgevraagd.

08-06-2022