Bureau Rijnmond toont beelden van verdachte van explosie voor Café de Pacha

Bureau Rijnmond toont beelden van verdachte van explosie voor Café de Pacha

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Morgen worden op televisie in Bureau Rijnmond beelden getoond van een verdachte die vlucht na een explosie voor café de Pacha aan de Hoogstraat in Schiedam. Ook is er aandacht voor een schietincident in Rotterdam, waarvoor vier verdachten onder wie een Schiedammer werden aangehouden.

"Bewoners van de Hoogstraat in Schiedam werden in de nacht van zaterdag 15 mei op zondag 16 mei opgeschrikt door een harde knal. Omstreeks 02.30 uur kreeg de politie een melding binnen van een explosie voor café de Pacha in die straat. De verdachte ging er na de explosie vandoor. Bureau Rijnmond toont de beelden", zo meldt de politie. 

Je kunt de beelden op donderdagmiddag 9 juni zien rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Verder in deze aflevering van Bureau Rijnmond aandacht voor een schietincident van
zondagavond 8 mei rond 23.50 uur. Een 33-jarige man uit Delft werd beschoten op de Geuzenlaan in Rotterdam. Hij raakte daarbij gewond. Dankzij getuigen die een kenteken noemden, werd kort daarna in Rotterdam-Zuid een auto gezien waarin de mogelijke daders zaten. Zij werden aangehouden (waaronder een 28-jarige man uit Schiedam), maar de politie is nog op zoek naar meer informatie en beelden. (lees hier ons eerdere artikel)

Voorts is er in de uitzending een geval van een oplichter die vals geld gebruikt om particulieren te betalen die hem via internet hun iPad en telefoon verkochten. De dader staat duidelijk op beeld.

Ook is er aandacht voor de mishandeling van een vrouw op de Ooltgensplaatweg in Rotterdam Zuid. Ook de man met wie zij was werd mishandeld. 

Een RET-conducteur in tram 24 richting De Esch werd mishandeld. Dat gebeurde door twee mannen die instapten op het Mathenesserplein. 

Foto: vorige maand was twee weken eerder dan de explosie sprake van een schietincident bij Café de Pacha, de gevolgen van het schietincident waren toen zichtbaar in de pui van het café

Lees ook: 
Politie op zoek naar getuigen explosie vannacht voor café op Hoogstraat

Ambulance naar en politie-onderzoek bij café op Hoogstraat

08-06-2022