Tweede locatie Brede School Academie (BSA) morgen officieel geopend

BSA biedt kinderen met taalachterstand extra kansen

BSA biedt kinderen met taalachterstand extra kansen

SCHIEDAM - In Nieuwland wordt morgen de tweede locatie van de Brede School Academie (BSA) in Schiedam officieel geopend. "Talentvolle leerlingen met een taalachterstand krijgen drie jaar lang twee keer per week extra onderwijs zodat ze op een hoger niveau in kunnen stromen bij het middelbaar onderwijs", zo licht de gemeente toe. Wethouder Doğukan Ergin is bij de opening aanwezig.

"De BSA Schiedam is in 2018 gestart in Oost. Daar komen kinderen van zes scholen. Dankzij het extra onderwijs zijn negentig kinderen bijna allemaal naar havo of vwo doorgestroomd", aldus de gemeente. "Met de nieuwe locatie in Nieuwland krijgen kinderen uit de wijk een intensief naschools programma waarin vrij lezen, begrijpend lezen, woordenschatuitbreiding en kennis van de wereld centraal staan."

‘’Hiermee krijgen de kinderen de kans om alles uit hun potentieel te halen’’, zegt wethouder Ergin. ‘’Nederland is een land van kansen en mogelijkheden maar je moet er wel zelf hard voor werken en met de BSA worden extra kansen geboden.’’

De nieuwe locatie is bij basisschool Blink aan de Wildestraat 38 in Schiedam.
De reeds langer bestaande locatie is:
Singel 24 (ingang aan de Marconistraat) 
3112 GP Schiedam

13-09-2023