Brons voor Giovanni Florencia

EINDHOVEN (JUDO) - Judoka Giovanni Florencia van Sportinstituut Schiedam heeft een knappe prestatie geleverd door een bronzen medaille te winnen op het Internationale Dutch Open Espoir Tournament te Eindhoven.

In de eerste ronde van de categorie Heren -18 jaar -81 kg verloor Giovanni nog van de Zweed Yagiyev, maar in de herkansingen herpakte Giovanni zich knap door al zijn partijen te winnen.

Eerst versloeg hij de Duitser Lasse, daarna landgenoot Möller en vervolgens de Fin Anthoni. In de strijd om het brons moest hij het opnemen tegen de sterke Brit Riley. In de Golden Score wierp Giovanni de Engelsman fraai op zijn rug.

Celil Uyar was erg dichtbij een medaille bij de heren -18 jaar -50 kg. In een zeer sterk bezet deelnemersveld won hij achtereenvolgens van de Belg Istamulov, De Duitser Ganza en de Duitser Noah. De kwartfinale ging in een gelijk opgaande partij helaas verloren tegen landgenoot Van Buel. In de herkansingsronde won Celil wederom van Istambulov en van de Belg Gabayev. Daarna volgde er een spannende partij om het brons tegen de Duitser Nevenführ. Helaas werd deze partij in de Golden Score verloren na een verwurging.

Elyssa Tekin (-15 jaar -48 kg) kwam ook heel dicht in de buurt van een medaille. Ze verloor haar eerste partij, maar won in de verliezersronde vier keer op rij. De strijd om het brons ging helaas nipt verloren. Kayra Uyar eindigde op een zevende plaats bij de heren -21 jaar -60 kg.