Broers schenken fietslabyrint aan Franciscus Oncologiecentrum

Broers schenken fietslabyrint aan Franciscus Oncologiecentrum

SCHIEDAM - In het Franciscus Oncologiecentrum staat sinds kort een fietslabyrint waar oncologiepatiënten gebruik van kunnen maken om hun conditie weer terug te krijgen en op peil te houden na de behandelingen. Het fietslabyrint is geschonken door de ‘Bloodbrothers’, de broers Arno en Eelco Kruijt.  

De broers zijn blij dat ze met een schenking van € 10.000,- een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het Oncologiecentrum. De schenking is volledig in lijn met de doelstellingen van de door hen opgerichte stichting. Het fietslabyrint stelt de patiënt in staat om, in het ziekenhuis, virtueel te fietsen in zelfgekozen omgevingen. 

De broers zijn tot dit initiatief gekomen, nadat in 2004 leukemie werd vastgesteld bij Eelco. Hij had het geluk dat Arno zijn stamceldonor kon zijn. De kans hierop is slechts 25% en tot op de dag van vandaag realiseren zij zich hoeveel geluk zij hebben gehad. Ze noemen zich na de transplantatie Bloodbrothers, omdat zij nu met dezelfde bloedgroep door het leven gaan. Nadat Eelco weer volledig was hersteld, hebben de Bloodbrothers een stichting opgericht. Door de verkoop van polo’s hebben zij geld ingezameld voor het fietslabyrint. Daarmee vinden de twee dat iedereen met een Bloodbrothers-polo donateur is van het fietslabyrint.       

Franciscus Oncologiecentrum
Het Oncologiecentrum is een gespecialiseerd centrum voor kankerpatiënten op de locatie Schiedam. Franciscus Gasthuis & Vlietland streeft naar goede, persoonlijke en innovatieve zorg en het Oncologiecentrum draag hieraan bij, zegt het ziekenhuis. Lisanne Lankhaar-van der Knaap, teammanager Oncologiecentrum kliniek: ‘De Bloodbrothers gaven zelf aan dat zij hopen dat het fietslabyrint een positieve bijdrage levert aan het mentale en fysieke welzijn van de patiënten op onze afdeling. Wij zorgen onder andere voor patiënten die een stamceltransplantatie hebben gehad. Deze patiënten liggen minimaal twee weken, en soms langer, in isolatie. Het fietslabyrint helpt patiënten aan welkome afleiding, maar ook om ze in beweging te krijgen op weg naar herstel.’ 

Meer informatie
Klik hier voor meer informatie over de projecten en acties van Franciscus Vriendenfonds en Stichting Vrienden Vlietland Ziekenhuis. "Samen maken we het verschil!", is hun motto. 

Foto: Broers Arno en Eelco Kruijt bekijken de fietslabyrint-apparatuur (bron foto Franciscus Gasthuis & Vlietland)
 

27-10-2021