Ontvangst door burgemeester en Jenevergilde

Britse distillateurs fietsen van Londen naar 'jeneverhoofdstad'

Britse distillateurs fietsen van Londen naar 'jeneverhoofdstad'

SCHIEDAM - Worshipful Company of Distillers, het Brits gedistilleerd genootschap, bestaat dit jaar 350 jaar. Ter gelegenheid hiervan maakt een wielerclub uit het genootschap een fietstoer van 350 km van Londen naar Schiedam. De club wordt aanstaande zaterdag 1 oktober om 18.00 uur op het oude stadhuis ontvangen door de burgemeester.

Tevens is het doel van deze fietsactie om sponsorgelden op te halen voor een jongerenorganisatie in een buitenwijk van Londen genaamd Future Youth Zone (www.futureyouthzone.org). Deze organisatie wil jonge mensen een veilige en leuke plek bieden om hun vrije tijd door te brengen en wil jonge mensen inspireren om gezonder en gelukkiger te leven.

Het Britse genootschap onderhoudt warme banden met 'jeneverhoofdstad' Schiedam, het Nationaal Jenevermuseum en het Schiedamse Jenevergilde Het Gulden Glaasje. Daarom heeft de club ervoor gekozen om van Londen naar Schiedam te fietsen. 

Om ongeveer 18:00 uur zullen de wielrenners aankomen op de Grote Markt en feestelijk worden ontvangen op het oude stadhuis door burgemeester Cor Lamers en de - voor deze gelegenheid in hun groene toga's gehulde - leden van het Schiedamse Jenevergilde. 

29-09-2022