Ruud van Noordennen: "Restaurant De Markies gaat morgen weer open"

Brandje in restaurant De Markies

Brandje in restaurant De Markies

SCHIEDAM - Vanmiddag iets voor vijf uur is brand uitgebroken in restaurant De Markies op de Buitenhavenweg, op de hoek met de Koemarkt.

Brandweer, politie en ambulance kwamen ter plaatse. Bewoners van een naastgelegen woning werden door het ambulancepersoneel gecheckt. 

De politie regelde het verkeer ter plaatse. Op de foto is te zien dat de Gerrit Verboonstraat (richting Koemarkt) voor auto's was afgesloten. 

Update:
(Bovenstaand bericht is van 18.00 uur. Hieronder nadere informatie, die om 20.00 uur op onze website is geplaatst)
De brand ontstond op de eerste etage in een voor opslag dienend vertrek (vroeger was daar de spoelkeuken van restaurant 't Sterretje). Mede-eigenaar Ruud van Noordennen ging als eerste het opslaghok in om een aanvang te maken met het eigenhandig blussen. Al snel daarna kreeg hij hulp van een van de aanwezige gasten, aannemer en gemeenteraadslid Marvin Janssen. Er hangt volgens de voorschriften een haspel met brandslang op de etage en die werd dan ook gebruikt. Ruud: "Marvin heeft toch meer verstand van technische zaken dan ik en vooral dankzij Marvin hebben we al flink zelf kunnen blussen. De brandweer was gelukkig snel ter plaatse zodat zij verder konden met blussen en de brand spoedig geblust was."

Vanavond is restaurant De Markies gesloten. "Maar morgen zijn we weer open", zegt Ruud. Is hij geschrokken?, vragen we hem. "Nou, dat valt wel mee. Ik ben nu in de modus dat wij alles aan het regelen zijn van wat er in zo'n geval allemaal te regelen is en op je afkomt. Zo zit ik in elkaar, maar als we klaar zijn met het geregel, ja dan zal er wel iets van schrik zijn, ga ik vanuit."

14-12-2023