Brand teistert pand op de Dam

Brand teistert pand op de Dam

SCHIEDAM - Rond kwart over zes vanochtend is de brandweer met meerdere eenheden uitgerukt voor een brand in een winkelpand met woningen erboven aan de Dam in Schiedam.

Om 6.19 uur maakt de brandweer Schiedam melding van de uitruk van diverse eenheden. 

De brand was uitgebroken in de woning op de bovenverdieping. Ongeveer vijftien personen moesten hun woningen verlaten en werden opgevangen in de Oud-Katholieke kerk op de Dam. Er was een licht gewonde die met de ziekenauto werd overgebracht naar het ziekenhuis. 

De bovenverdieping heeft erg veel schade opgelopen. Zo is het dak doorgebrand. Er is ook veel waterschade in het pand.

Ook de wijnhandel op de begane grond heeft schade opgelopen.

De brandweer heeft met een watergordijn ervoor gezorgd dat pandjes aan de achterkant niet in brand gingen. 

De kapperszaak 'Vieze kapsels' in het belendende pand Dam 7 is open.

Rijnmond Veilig
Rijnmond Veilig, de website van de gezamenlijke hulpdiensten in de regio, maakte melding van de brand om 6.35 uur. Om 7.12 uur werd toegevoegd, dat er sprake was van een uitslaande brand in een woning en dat de brandweer had opgeschaald voor onder andere de waterwinning. Om 8.44 uur werd gemeld: "Zo’n 15 omwonenden zijn opgevangen in een nabijgelegen kerk. Een persoon is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis."

Een minuut later werd gemeld: "De brandweer heeft het incident onder controle en sein brand meester gegeven. De eerste hulpdiensten hebben daarom het incidentterrein verlaten." Rijnmond Veilig maakte tot slot melding van de voorlopige afsluiting van de Dam tussen de Vlaardingerstraat en Oude Sluis.

Foto onder: een bereddingsbedrijf is momenteel bezig met werkzaamheden aan het pand; zo worden losse delen verwijderd voor de veiligheid

werkzaamhedendam

18-11-2022