Afgelaste bouwproject op kop van de Singel krijgt in aangepaste vorm een doorstart

Braak terrein wordt toch op smaak gebracht met 79 woningen

Braak terrein wordt toch op smaak gebracht met 79 woningen

SCHIEDAM - "Het project s’MAAK maakt een doorstart. De bouw van de circa 79 woningen aan de Kop van de Singel kan zo spoedig mogelijk beginnen. Ontwikkelaar U Vastgoed wil liefst voor de bouwvak 2024 starten. Het college van B & W is op 5 maart jl. akkoord gegaan met de doorstart", zo laat de gemeente Schiedam vandaag weten. 

“Wij hebben er steeds hard aan getrokken om deze ontwikkeling mogelijk te maken. Voor Schiedam is het een goede zaak dat op deze locatie een gebouw met statuur wordt gerealiseerd. Bovendien kan woningcorporatie Woonplus volgens plan verhuizen naar s’MAAK. Hierdoor wordt ook woningbouw mogelijk op de huidige locatie in Groenoord. Schiedam kan verder met het uitvoeren van de woningbouwopgave”, stelt wethouder Antoinette Laan (Wonen).

Gezamenlijk initiatief ontwikkelaars
Ontwikkelaars Blauwhoed en U Vastgoed hebben samen de doorstart van s’MAAK bewerkstelligd. Ontwikkelaar Jan Ultee van U Vastgoed geeft aan een bouwtijd nodig te hebben van achttien tot twintig maanden. “We willen liefst zo snel mogelijk starten met de bouw. De locatie aan de Kop van de Singel is een perfecte plek om te wonen, dichtbij de binnenstad en openbaar vervoer-voorzieningen. Om die reden transformeren wij ook het AMEC-gebouw tot Terras aan de Schie. De verschillende woningen van  beide projecten zijn een toevoeging voor de Schiedamse woningvoorraad”, aldus Jan Ultee.

Het type woningen blijft hetzelfde; wel komt het led-scherm op de gevel van het gebouw te vervallen. De vorm van een molen zal nog wel in het gebouw te herkennen zijn. Verder is er ruimte voor circa 240 m² hoogwaardige horeca en 2.000 m² aan kantoorruimte ten behoeve van woningcorporatie Woonplus.

Gebiedsontwikkeling
De gemeente vervolgt in het uitgegeven persbericht: "De Kop van de Singel is een van de te ontwikkelen locaties binnen de gebiedsontwikkeling SchieDistrict. De gemeente wil verschillende deelgebieden in samenhang ontwikkelen, waardoor deze elkaar versterken. Het doel is een optimaal bereikbaar gebied met de innovatieve bedrijventerreinen Spaanse Polder en ’s-Gravelandsepolder, een aantrekkelijke stedelijke woonlocatie rondom het station Schiedam Centrum (Schieveste, s’MAAK, Terras aan de Schie en de Peperkliplocatie) en een ‘leisure’-gebied met bioscoopcomplex en hotel. De Kop van de Singel vormt een verbindende schakel tussen alle gebieden."

Foto: deze foto publiceerden wij op 20 februari 2023, zie verder: Gemeente maakt gebied bouwrijp, maar aannemer kan niet gaan bouwen
Foto door Louise Melchers (c) De Schiedammer Online

06-03-2024