Bouw een 'waterhuis' met Minecraft

Bouw een 'waterhuis' met Minecraft

SCHIEDAM - Oh jee, lekkage! En niet zo'n beetje ook. De aarde warmt op en het ijs smelt en daardoor stijgt het water. Hoe houden wij dan nog droge voeten? In de nieuwe BiebBouwers Minecraft-challenge kunnen de kinderen uit Schiedam daarover nadenken.

"Bouw je huis op, in of onder het water en zorg ervoor dat je droog kunt blijven wonen. En je kan er nog een prijs mee winnen ook! Ben je tussen de 9 en 14 jaar en woon je in Noord- of Zuid-Holland, doe dan mee aan deze wedstrijd 'Droge voeten", zo nodigt de bibliotheek kinderen uit mee te doen.

"Ben je klaar met bouwen, stuur dan een filmpje op van jouw waterhuis naar BiebBouwers@probiblio.nl Geef daarbij je naam, je leeftijd en je woonplaats door. Een jury van Minecraft-experts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar wint een geweldig Minecraftspel: het boek ‘Erop of Eronder’ van Anne Pek en het BiebBouwers-shirt."

Om mee te dingen naar de prijzen dienen deelnemers vóór 22 maart hun filmpje of een aantal screenshots naar bovengenoemd e-mailadres te sturen. Vermeld bij de inzending naam, leeftijd en woonplaats van de bouwer. 

Iedere maand organiseren de BiebBouwers een Minecraftchallenge. De bouwopdracht heeft telkens een ander thema. 

Kijk op https://www.debibliotheekschiedam.nl/actueel/nieuws/bouw-mee-met-de-biebbouwers-.html   voor de challenge.

Teaserfoto_BiebBouwers_Waterhuis(maart2021)

08-03-2021